İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 3 Temmuz tarihinde yaşanan büyük dolandırıcılık olayında, İngiltere vatandaşı Florentina G. ve iş ortağı Gıanı Nıcosur S., emlakçı M.G.'yi 14 milyon lira değerindeki euroyu İran riyallerine dönüştürerek dolandırdı. Olayın detayları ortaya çıktı.

Çift, İstanbul'da Büyük Vurgun Yaptı

Florentina G., M.G.'ye, lüks bir daireyi 4 milyon euroya satın almak istediklerini ve aradaki 800 bin euroyu komisyon olarak paylaşmayı teklif etti. M.G., bu teklifi kabul ederek, 400 bin euroyu bir zarfa koydu ve kadına teslim etti. Ancak Florentina G., zarfı aldıktan sonra geri vererek, yerine içinde sadece 5 bin lira değerinde İran riyali bulunan başka bir zarf sundu. M.G., bu dolandırıcılığı fark edince hemen polise başvurdu.

Polis Zamanla Yarıştı

Polis ekipleri, dolandırıcıların izini sürmeye başladı. Florentina G., paraları aldıktan sonra Kapalıçarşı'da alışveriş yaparak kılık değiştirdi, ardından Aksaray'da bir restoranda buluştuğu iş ortağıyla birlikte Paris uçağına bindi. Ekipler, Gıanı Nıcosur S.'yi Münih uçağında yakalayarak üzerinde 15 bin euro ile birlikte gözaltına aldı.

Florentina G. Paris'e Kaçtı

Florentina G.'nin Paris uçağına binip kaçtığı tespit edilirken, Gıanı Nıcosur S. ise sorgulandı. Gıanı Nıcosur S., Florentina G. ile bir gece ilişki yaşadığını ve paraların kendisine ait olduğunu iddia etti. Şüpheli adliyeye sevk edildi, polis şimdi Florentina G. ve Türkiye'deki işbirlikçilerinin peşine düştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ