Sürücüsü Kenan Ağbaba olan otomobil, yokuş aşağı seyrederken frenlerinin işlememesi nedeniyle kontrolünü kaybetti. Araç önce bir doğal gaz kutusuna, ardından da bir binanın girişine çarparak durabildi. Neyse ki sürücü Ağbaba kazayı yara almadan atlattı. Ancak kaza sonucu doğal gaz borusu koparak gaz sızıntısına yol açtı. İGDAŞ ekipleri tarafından gaz sızıntısı kontrol altına alındı, itfaiye ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Kazanın etkisiyle binanın girişi kapanınca vatandaşlar bir süre evlerine giremedi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu.

Kazayı yaşayan Kenan Ağbaba, "Ben aşağıya doğru gidiyordum. Oradan çıkarken arabanın frenleri tutmadı. Diğer araçlara vurmaktansa aracı duvara çarptım. O sırada yolda kimse yoktu. Evin doğal gaz borusu patladı. Ne olduğunu bilmiyorum ama fren patladı galiba. Fren tutmadı. Bir anda duvara vurduk." şeklinde olayı anlattı.

Ayrıca, Cendere Caddesi üzerinde lüks bir otomobille seyreden Nurten Aslan adlı bir kadın sürücü de virajı alamayarak kaldırıma çıktı, ancak korkuluklara çarparak dereye uçmaktan kurtuldu. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

Kaynak: iha