Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Beştepe’de dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kentsel dönüşüm yasasının önümüzdeki günlerde Meclis'ten büyük bir destek alarak yasalaşacağını düşündüğünü ifade eden Özhaseki, "Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara’nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız" dedi.

Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı! Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı!

Bakan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulduğunu hatırlatarak, "Çalışmalarımız sürüyor, yönetmeliklerini hazırlayıp yayınlayacağız. Kentsel Dönüşüm Başkanlığımız eliyle de ülke genelindeki dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Bilim insanları ‘Deprem öncesindeki hazırlık için yapılan 1 birim harcama, deprem sonrasında 7 misline çıkıyor’ diyor. Biz, ülkemizdeki sağlıksız yapı stokunu yenilemekte kararlıyız" dedi.   İlk Evim Arsa projesindeki son duruma ilişkin de bilgi veren Özhaseki, "Şimdi İstanbul'da bir de ‘Yarısı Bizden’ kampanyası var. Sosyal konut var 250 bin İstanbul’da. Bunların projesinin programını da kasım ayı sonuna kadar bitiririz. 1 milyon 20 bin vatandaş müracaat etmiş. ‘Biz evimizi yenileriz, siz bize para verin, bizi destekleyin’ diye" açıklamasını yaptı. İHA

Editör: Eray Erginbaş