Türkiye'de Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle bu geceden itibaren sıcaklıklar 6-10 derece düşecek, yurdun kuzeybatısı ve güneydoğusunda ise kuvvetli yağışlar görülecek. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Yağışlar akşam saatlerinden itibaren tüm yurdu etkileyecek, özellikle Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yani en kuzey batıyla güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olacak." diye konuştu.

 Uzmanlar, mega kent İstanbul'a fırtına uyarısına bulundu. Sabah 4'te başlayıp 18'e kadar sürebilecek şiddetli fırtınanın İstanbul'da etkili olacağı belirtildi. Meteoroloji uzmanları 122 kilometrelik rüzgar rekorunun kırılabileceğini, vatandaşların afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Salı gününden itibaren sıcaklıklar artacak

Hava sıcaklıklarına ilişkin Cengiz Çelik, "Sıcaklıklarda düşüşler başladı, yaklaşık 6 ila 10 dereceye kadar düşecek. Hafta sonunda 6 ila 10 derece düşen sıcaklıklar, salı ve çarşamba günü yurdun, özellikle batı kesimlerini etkileyecek yeni yağışlı ve ılık bir sistemin etkisi altına girmesiyle 6 ila 10 derece artarak tekrar mevsim normalleri civarına çıkacak." diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ