İsrail, Hamas tarafından kaçırılan rehineleri gözden çıkararak Gazze'ye saldırılarını sürdürürken, Hamas'tan yeni bir video geldi. 7 Ekim'den kaçırılanlardan olan 3 kadın rehinenin videosu paylaşıldı. Videoda kadınlardan biri, 23 gündür kurtarılmadıkları için Natenyahu'ya tepki göstererek, "Bizi öldürmek istiyorsun" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren rehine, "Senin politikalarına ve orduna para ödüyoruz. Özgür kalmamız için Filistinli esirleri serbest bırak" dedi. Netanyahu'ya seslenen kadın, esir takası ve ateşkes yapılması çağrısında bulundu. Ancak kadının baskı altında mı bu sözleri söylediği yoksa hür iradesiyle mi söylediği şüpheli.

"PSİKOLOJİK PROPAGANDA"

İsrail'den videoya ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada, “Bu, Hamas-IŞİD'in acımasız bir psikolojik propagandasıdır. Ailelerle birlikteyiz Kaçırılan ve kaybolan kişilerin evlerine dönmesi için her şeyi yapacağız." denildi.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Netanyahu ise, X'te yaptığı paylaşımda, "Savaş suçu işleyen Hamas'ın kaçırdığı Elena Trupanov, Daniel Aloni ve Ramon Kirsht'a sesleniyorum: Sizi kucaklıyorum. Kalbimiz seninle ve diğer kaçırılanlarla birlikte. Kaçırılan ve kaybolan tüm insanların evlerine dönmesi için her şeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, yoğun şekilde Gazze'ye bombardımana devam ediyor. Hamas'ın son koz olarak rehineleri kullanarak İsrail'i durdurmaya çalıştığı düşünülüyor. Hamas, geçtiğimiz günlerde rehine takası teklifinde de bulunmuş ancak İsrail'den yanıt alamamıştı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ