İsrail'de yaşanan Hamas saldırılarının ardından, bu sefer Gazze'den korkunç görüntüler geliyor. İsrail, sivil ayrımı yapmaksızın Gazze Şeridi'ne bomba yağdırıyor. Gazze'yi kuşatma altına alan İsrail, 'intikam operasyonu' için düğmeye bastı.

TANKLAR VE SİLAHLAR YIĞILDI

İsrail'de 300 bin yedek asker toplanıyor. İsrail Savunma Kuvvetleri, 8.000'i elit komando olmak üzere 173.000 askeri, 300 tankı ve çok sayıda ağır silahı Gazze sınırındaki Sderot kasabasına yığdı. 300 bin yedek askere de 'hazır olun' emri geldi ve güneye gönderildi. Tüm bu gelişmelerden sonra İsrail'in Filistin'e korkunç şekilde saldırması bekleniyor.


Bu sabah İsrail, Gazze'ye gıda ve yakıt taşınmasını yasakladı, Gazze'nin elektrik ve suyunu kesti. Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Elektrik olmayacak, yiyecek olmayacak, yakıt olmayacak, her şey kapalı. Biz insan hayvanlarla savaşıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz." demişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "İçeri girmeliyiz. Şu anda müzakere yapamayız" demişti.

İSRAİL ORDUSU VATANDAŞINI UYARDI

İsrail ordusu, tüm İsrail vatandaşlarının kendilerine 72 saat yetecek kadar yiyecek, içecek ile birlikte korunaklı bir alanda kalmak için hazır olması gerektiğine ilişkin duyuru yayınladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA