Gazze'de sivilleri hedef alıp kaçış yolu dahi bırakmayan İsrail, tarihine yeni bir kara leke daha ekledi. İsrail ordusu, Gazze’deki Baptist Hastanesi'ni (Al Ahli Arab Hastanesi) savaş uçaklarıyla bombaladı. Saldırı sonucu ilk verilere göre can kaybınn 500, yaralı sayısının ise 600 olduğu belirtildi.

EVLERİ YIKILAN FİLİSTİNLİLER HASTANEDE KALIYORDU

Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı.

HEPSİ SİVİLDİ

Gazze Sağlık Bakanlığı,  ölenlerin tamamının sivil olduğunu belirtti.

Saldırı sonrası gelen görüntüler:

Hastaneden korkunç görüntüler geliyor:

İSRAİL'DEN PİŞKİN AÇIKLAMA!

Tüm savaş hukukunu ve insani değerleri ayaklar altına alan İsrail'den saldırı sonrası açıklama geldi. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, "Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

"SOYKIRIMLA EŞDEĞER!"

Filistin Sivil Savunması, İsrail'in El Ahli Hastanesine düzenlediği saldırının, 2008'den bu yana en ölümcül İsrail hava saldırısı olduğunu söyledi. Sözcü Mahmud Basal, "El-Ehli Arap Hastanesi'ndeki katliam tarihimizde eşi benzeri olmayan bir olaydır. Geçmiş savaşlarda ve günlerde trajedilere tanık olduk ama bu gece yaşananlar soykırımla eşdeğerdir" dedi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki El Ahli Arap Hastanesine düzenlediği hava saldırılarının ardından üç günlük yas ilan etti.

Batı Şeria'da Filistinliler, hastane katliamı sonrası sokaklara çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ