Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, Gazze'nin kuzey bölgesini hava saldırılarıyla vurdu.

Ayrıca, ABD'nin İsrail'e Gazze için kırmızı çizgiler koymadığını belirten haberler de gündemde. İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetli hava saldırıları, Gazze'deki iletişimi tamamen kesmiş durumda ve bölgedeki bolluğun yüzde 70'i yerinden edilmiş durumda. BM Genel Kurulu, Gazze'de acil insani ateşkes talep eden bir karar tasarısını kabul etti.

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'nin dünyayla bağlantısı koparken, İsrail'in hava saldırıları Şifa ve Endonezya hastaneleri ile Gazze'deki mülteci kampları dahil birçok bölgeyi hedef aldı. Filistin, dünya ülkelerine İsrail'i Gazze'de ateşkes ilan etmeye zorlama çağrısı yapıyor.

İsrail Dışişleri Bakanı, 120 ülkenin insani ateşkes talebini "alçakça bir çağrı" olarak nitelendiriyor. İsrail uçakları ayrıca Gazze'nin çeşitli bölgelerindeki evleri hedef aldı.

İsrail'in yoğun saldırıları nedeniyle bölgede iletişim hatları kesilmiş durumda ve sivil savunma ekipleri ile ambulanslar olay yerlerine ulaşamıyor, bu da ölü ve yaralılarla ilgili bilgi eksikliği yaratıyor.

Filistinli Gazeteciler Sendikası, Gazze'de gazetecilere yönelik potansiyel "katliam" uyarısında bulundu. Gazetecilerin işlenen suçları dünyaya duyurmasının engellendiği ve gazetecilerin hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, uluslararası kuruluşlardan, gerçekleri kaybetmeden harekete geçme ve "cellatla kurbanı aynı kefeye koyma" konusunda müdahale etme çağrısı yapıldı.

Kaynak: AA