İspanya'nın kuzeybatısındaki tehlikeli Costa da Morte'nin engebeli kayalıklarında, ıslak kıyafetli balıkçılar iklim değişikliği ve diğer faktörler nedeniyle azalan değerli bir Noel lezzeti olan midyeleri topluyor.
İSPANYOLLAR ÇOK DEĞER VERİYOR
Tatil sezonunda kilogramı (2,2 pound) 200 euroya (208 dolar) kadar çıkan, Galiçya bölgesinden gelen kaz boynu deniz kabuğu, hem lezzeti hem de hasat edilmesinin zorluğu nedeniyle İspanyollar tarafından uzun zamandır çok değerli bir besin kaynağı olarak görülüyor.
Ancak iklim değişikliğinin yol açtığı deniz sıcaklıklarındaki artış, buzlu sularda geliştikleri için midye habitatlarını ciddi şekilde etkiledi. İspanya'da Vigo Üniversitesi tarafından yapılan son bir çalışma da değişen dalga desenlerini kabuklu deniz hayvanlarındaki düşük kaliteyle ilişkilendirdi.