İspanya'nın orta ve güney bölgelerini etkisi altına alan şiddetli yağışlar, birçok olumsuz olaya neden oldu. Castilla La Mancha hükümet başkanı Emiliano Garcia Page, Toledo kentinin Casarrubios del Monte ilçesinde şiddetli yağışların ciddi hasarlara yol açtığını ve araçta mahsur kalan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aynı bölgede jandarmanın hasar gören araçta bir erkeğin cansız bedenini bulduğu belirtildi. Ayrıca, Madrid'in Aldea del Fresno ilçesinde Alberche Nehri'ne düşen bir araçtaki çocuğun bir gün sonra ağacın üzerinde bulunduğu, ancak kaybolan babasına hala ulaşılamadığı bildirildi.

Başkent Madrid ve Toledo'da toplam 3 kişinin kayıp olduğu bilgisi verildi. Şiddetli yağışlar, özellikle Madrid ve Castilla La Mancha bölgelerini etkiledi. Castilla La Mancha, Castilla y Leon, Madrid ve Extremadura bölgelerinde birçok yol ve köprünün çöktüğü, ara yolların ulaşıma kapandığı, Madrid-Endülüs ve Madrid-Castilla La Mancha hızlı tren seferlerinin iptal edildiği açıklandı.

Seferlerin iptal edilmesi veya ertelenmesi nedeniyle özellikle Madrid ve Sevilya tren istasyonlarında yüzlerce kişinin beklediği, bazı insanların istasyonda sabahlayarak beklemeye devam ettiği gözlendi.

Yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı, tarım arazileri sular altında kaldı ve genel olarak büyük hasarlar meydana geldi. Meteoroloji uzmanları, yağışlı havanın akşam saatlerinden itibaren ülkeyi terk edeceğini belirtti.

haber merkezi-mynet
Editör: Funda Işık