Galatasaray, Tottenham Hotspur forması giyen Davinson Sánchez ile 3+1 yıllık bir anlaşma sağlayarak transferi tamamladı. Peki Davinson Sanchez hangi takımlarda oynadı, Davinson Sanchez kimdir? Soruların cevabı haberin detayında..

Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez için TFF’de takım kısmı boş bırakılacak şekilde lisans kaydı açıldı. Belgeler gönderildi.

Davinson Sánchez kimdir?

Davinson Sánchez Mina, 12 Haziran 1996 doğumlu bir Kolombiyalı futbolcudur ve şu anda Tottenham Hotspur takımında ve Kolombiya milli futbol takımında stoper pozisyonunda görev yapmaktadır. 2017 yılında Tottenham'a transfer olduğunda, yaklaşık olarak 42 milyon £ bonservis bedeliyle transfer olmuş ve bu transfer, kulüp tarihinde bir rekor olarak kayda geçmiştir.

DAVINSON SANCHEZ HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

  • Atletico Nacional
  • Ajax
  • Tottenham Hotspur

Atletico Nacional

Atlético Nacional, Amerika de Cali genç takım akademisinde futbol oynayan Sánchez'in ailesiyle taşındıktan sonra eğitim gördüğü ve Juan Carlos Osorio'nun gözetiminde bulunduğu bir kulüptür. Sánchez, Atlético Nacional formasıyla ilk profesyonel maçına 27 Ekim 2013 tarihinde Boyacá Chicó'ya karşı oynanan ve 1-0 kaybedilen maçta çıktı ve bu maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

2 Mart 2016 tarihinde Sánchez, Nacional adına ilk golünü Copa Libertadores'te Peru takımı Sporting Cristal'ı 3-0 yendikleri bir maçta attı. Bu performansıyla Barcelona, Flamengo ve Ajax gibi büyük kulüplerin ilgisini çekti. Barcelona, oyuncuyla bir sözleşme imzalamak için resmi bir teklifte bulundu, ancak Sánchez, rezerv takım olan FC Barcelona B'de başlamak istemediği için bu teklifi reddetti. 2016 Copa Libertadores'ini Ekvador takımı Independiente del Valle karşısında kazandılar.

AJAX

Haziran 2016'da Sánchez, Hollanda kulübü Ajax ile beş yıllık bir sözleşme imzalayarak 2021 yılına kadar bu kulüpte oynamayı kabul etti. Bu transfer için Ajax, Atlético Nacional'a 5 milyon € transfer ücreti ödedi. Bu transferden birkaç gün önce, Ajax aynı zamanda Sánchez'in vatandaşı Mateo Cassierra ile de anlaşma sağlamıştı, böylece Sánchez Ajax kadrosunda ikinci Kolombiyalı oyuncu oldu. Sánchez, Atlético Nacional'ın Copa Libertadores'a katılma görevini tamamladıktan sonra yeni takımına katıldı.

Ajax forması altında ilk maçına 13 Ağustos'ta Roda karşısında çıkarken, bu maçta ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika boyunca sahada kaldı. İlk golünü ise 24 Eylül'de PEC Zwolle karşısında attı. Ayrıca, 8 Mayıs 2017 tarihinde Ajax'ta yılın oyuncusu seçildi.

Tottenham Hotspur

18 Ağustos 2017'de, İngiltere Premier League takımı Tottenham Hotspur, Davinson Sánchez ile altı yıl sürecek bir sözleşme imzalama izni aldı. Transfer ücreti olarak ödenen miktarın 42 milyon £ olduğu açıklandı. Sánchez, kulübüyle ilk resmi maçına 27 Ağustos'ta Burnley karşısında çıktı ve oyuna sonradan dahil oldu.

15 Mayıs 2018'de Sánchez, Tottenham ile yeni bir sözleşme imzalayarak 2024 yılına kadar takımda kalmayı kabul etti. 10 Şubat 2019'da, Sánchez Premier League'deki ilk golünü Leicester City'ye karşı attı. 1 Haziran 2019'da Sánchez, 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Liverpool'a karşı yedek kulübesinde yer aldı. 11 Şubat 2021'de ise Sánchez, Everton'a karşı 2020-21 FA Cup'ın beşinci tur maçında bir maçta ilk kez 2 gol attı.

Son olarak, 15 Nisan 2023'te Sánchez, sakatlanan Clément Lenglet'in yerine Bournemouth'a karşı yedek oyuncu olarak oyuna dahil oldu. Ancak Tottenham taraftarları, oyuna girerken onu yuhaladılar ve daha sonra 58. dakikada Arnaut Danjuma oyuna girdiğinde yuhalamayı sürdürdüler.

MİLLİ TAKIM

Millî takım kariyerine gelince, José Pékerman Şubat 2016'da Sánchez'i Kolombiya millî takımının antrenman kadrosuna davet etti.Mayıs 2018'de, 2018 FIFA Dünya Kupası için Kolombiya'nın 35 kişilik aday kadrosuna seçildi. Haziran 2018'de ise turnuva için belirlenen son 23 kişilik kadroda yer aldı. Turnuva boyunca takımının grup aşamasındaki üç maçının tamamında ve son 16 turunda forma giydi.

Haziran 2019'da, 2019 Copa América'da üç maçta ilk 11'de sahaya çıktı ve özellikle Arjantin karşısında 12 yıl sonra ilk kez rakibine gol atmamasına yardımcı oldu. Ancak takım çeyrek finalde Şili'ye penaltı atışları sonucuyla elendi.

10 Haziran 2021'de Sánchez, Reinaldo Rueda tarafından Brezilya'daki 2021 Copa América için 23 kişilik kadroya dahil edildi. Turnuva boyunca Kolombiya'nın tüm maçlarında sahada yer aldı ve Peru'yu üçüncülük maçında 3-2 mağlup ettikten sonra bronz madalya kazandı.

Son olarak, 19 Kasım 2022'de Sánchez, Paraguay'a karşı oynanan hazırlık maçında milli takım adına attığı ilk golü kaydetti.

MEHMET KIZMAZ

Editör: Eray Erginbaş