Saymaz, AKP’li kaynaklarının “Beklenen heyecanı ve silkinmeyi gerçekleştiremedi. Kendisi iyi bir insan. Ancak başarısız. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun çok etkisinde kaldı” dediğini aktardı.

“Kabaktepe’nin yerine üç isim geçiyor” diyen Saymaz, bunları şöyle sıraladı:

“Bilal Erdoğan’a yakın eski Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız. Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen. Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı ve MKYK üyesi Aziz Babuşçu.

Yıldız ve Türkmen’i arayan Saymaz, “Bu söylentiler bizim de kulağımıza geliyor” demekle yetindiklerini ifade etti.

Kabaktepe 9 Ağustos’ta X (Twitter) hesabından "Anladım ki bazı insanlar susanı korkak, görmezden geleni aptal, affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar. Oysaki biz istediğimiz kadar hayatımızdalar. Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar" paylaşımında bulunmuştu. 

AK Parti'nin İstanbul İl Başkanı adayı Osman Nuri Kabaktepe oldu

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?

1970 yılında Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğdu. 1988 yılında Fatsa İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1993 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak bir süre öğretmenlik yapan Osman Nuri Kabaktepe, bir dış ticaret şirketinin kurucu ortaklarındandır.

Osman Nuri Kabaktepe, Millî Gençlik Vakfı Bursa İl Başkan Yardımcılığı ve İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Refah Partisi Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı yaptı ve Fazilet Partisi’nde çeşitli kademelerde görev üstlendi. Saadet Partisi’nde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı. Kurucu Başkanı da olduğu Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ