9 günlük erişim engelinin ardından Instagram Cumartesi akşamı itibarıyla erişime açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun saat vererek Instagram kısıtlamasının kaldırılacağını açıklamasının ardından ise ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından “Instagram’ı açın! Hemen! Şimdi!” paylaşımında bulundu. 

66B92C37Fb2A0D0Bc9E81631

AHMET HAKAN ELEŞTİRDİ

Ahmet Hakan, ise köşe yazısında Özgür Demirtaş’ı eleştirdi. 'Özgür Demirtaş, sosyal medyadan saat 20.58’de şöyle bağırdı: Instagram’ı açın! Hemen! Şimdi!' diye söz başlayan Hakan 'Madem basit bir trol olacaktın bunca tahsile ne gerek vardı?' diye yazdı.

Instagram engeli ne zaman kalkacak?" ve "Instagram erişimi ne zaman açılacak?" gibi sorulara dair henüz net bir yanıt bulunmamışken de Demirtaş'tan peş peşe tepki paylaşımları gelmişti. 

1

'INSTAGRAM'I AÇTIRIRIM'

Demirtaş, Instagram'ın kapatılmasına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, 'Gerekiyorsa TEK BAŞIMA muhalefet yaparım, Instagram'ı açtırırım." şeklinde tepkisini dile getirdi. Ayrıca, Instagram'ın kapatılmasının ne Türkiye ne de Filistin için bir yararı olmadığını vurgulayan Demirtaş, "Instagram'ı kapatmanın Filistin’e herhangi bir yararı var mı? YOK. Türkiye’ye bir yararı var mı? YOK. Türkiye ekonomisine bir zararı var mı? VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR... Allah aşkına biraz akıl, biraz fikir. Lütfen biraz akıl, biraz fikir.' sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Bu açıklamaların ardından, bazı takipçileri Özgür Demirtaş'ın Instagram'dan kazanç elde edip etmediğini merak etmeye başladı. Bir takipçisinin bu yöndeki sorusuna ise Demirtaş, "Instagram üzerinden 1 Türk Lirası kazancım yok. Bu da sana DERT olsun…" diyerek net bir yanıt verdi ve herhangi bir kazanç elde etmediğini belirtti.

Kaynak: DEMET SAROVA