Finansal analist İslam Memiş, altın yatırımında büyük bir yükseliş beklentisi olduğunu belirterek, yatırımcıları bu fırsatı kaçırmamaya davet etti. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş; 'Borsa İstanbul biraz alıcılı. Borsa tehlikeli sularda gezmeye devam ediyor. Düşük fiyatlarda evet, giriş yapılabilir bir seviyede ancak aşağıda riskler var. 8700 altına sarkmasıyla 8400'e kadar aşağıda alan açıldı. 12 bin puan hedefini sık sık ifade ediyorum. 

Altınnn

Orta ve uzun vade yatırımcılar korkmasın. Tekrar 9400-9200 aralığında alım yapanlar için bir problem yok. Sabretmeliler. Risklerinizi dağıtın diyoruz her zaman.

Dolar TL kuru stabil. Güçlü duruş devam ediyor. Baskılanma süreci devam ediyor. Euro/TL kuru pariteden dolayı 37.10 liraya kadar geriledi. Dolar mı euro mu, euro. Dövize yatırım yapmak isteyen euro'nun düşük kaldığını bilmeli.' İfadelerini kullandı. 

Altın..33

Sözlerin devam eden Memiş; 'Elinde TL olan altın ya da gümüşün düşüşünü bekliyor. Bekleme, senin için en güvenilir şu anda euro. Dolara, altına, gümüşe kıyasla euro en ucuz kalan enstrüman. Bu tercihleri açıkta kalmamak adına önemsiyorum. Elinde dolar olan yatırımcısı, ons altın ve ons gümüş yerine euro yapmak mantıklı geliyor.

Ons altında iki önemli direnç var. 2730, devamında 2780 dolar dirençleri. Biz altın tarafında uzak durmaya devam ediyoruz. Altın ons ve gram tarafında alınabilecek bir seviyede değil. Teknik olarak kar satışlarının olması gerekiyor. 2025 yılı öngörümü zaten açıkladım: 3000-3500 dolar aralığı. Düşüş yönlü beklentim devam ettiği için bugünlerde hiçbir arkadaşıma altın önermiyorum.

Altın..,,11

Gram altında yeni rekorlar gördük. 3135 liraya kadar yükseldi gram altın. Gram altın tarafında ons altını takip etmeye devam edin. Ons altın tarafında teknik olarak düşüşleri beklediğim için haliyle gram altın tarafına da yansıyacak. Bu seviyeden kesinlikle gram altın almazdım. 

Elimde altın varsa, nakit, ev araba ihtiyacı yoksa bekle. Önce kar satışları olacak, ondan sonra yeni rekorları konuşmaya devam edeceğiz.

Aralıktan mart ayına kadar pozisyon konuşmayacağız ama bu seviyelerden altın ve gümüş tarafına hayır diyorum.' dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY