İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf'un Gazze'de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, paylaştığı videoda gözyaşlarına hakim olamayarak şunları söyledi: "Bu benim son videom olacak. Gazze'den herkes bizim olduğumuz
yere doğru ilerliyor. Bir milyon insan. Yiyecek yok, su yok. Ve hala giderken onları bombalıyorlar.


Onları nereye koyacağız? Ama kızlarım, hastanedeki tüm bu insanlar tahliye edilemez. İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor? Allah yardımcımız olsun. Hoşça kalın." İskoçya Başbakanı Yusuf, bu kişinin kayınvalidesi olduğunu belirterek, Gazze'deki insanların büyük çoğunluğu gibi kayınvalidesinin de Hamas ile hiçbir ilgisi olmadığını ve Gazze'yi terk etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.


İsrail-Filistin çatışması bağlamında, Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" adı verilen kapsamlı saldırının Gazze'den İsrail'e yönelik roket atışlarıyla başladığını, ardından Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nın ele geçirildiğini ve Gazze'den İsrail içindeki yerleşim yerlerine sızıldığını hatırlatan Yusuf, uluslararası toplumu toplu cezalandırmadan vazgeçmeye çağırdı.



İsrail'den 1,300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3,300 İsraillinin yaralandığı açıklanmış, Gazze'den 1537 kişinin öldüğü ve 6,612 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Batı Şeria'da da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

Kaynak: AA