iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinin kalbindeki işlemci A17 Pro, yüksek bir performans sunuyor ancak bunun olumsuz bir yanı bulunuyor, o da sık sık gündeme geldiği üzere aşırı ısınma... Telefonun gövdesi yapılan testlere göre yük altında kaldığı zaman kısa sürede ısınıyor, kullanıcılar telefonların Safari’de gezinme durumlarında da yani basit işlemlerde dahi ısındığı söylüyor. Aynı zamanda şarj sürecindeki ısının da oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili Apple’dan geçtiğimiz günlerde resmi bir açıklama geldi ve şirket sorunun farkında olduklarını aktararak bir yazılım güncellemesiyle ısınma problemini ortadan kaldıracaklarını duyurdu. Apple açıklamasında şunları belirtmişti:

IPHONE 15 FİYAT LİSTESİ! iPhone 15 ne kadar, Türkiye'de kaç TL olacak? İşte  pro, plus ve pro max fiyatları... - Teknoloji Haberleri

“iPhone’un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek birkaç durum tespit ettik. Aygıtı kurduktan veya geri yükledikten sonraki ilk birkaç gün boyunca, arka planda artan etkinlik nedeniyle aygıt daha sıcak hissedebilir. Ayrıca iOS 17’de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduk ve bu hata bir yazılım güncellemesiyle giderilecek. Bir başka sorun da üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yüklenmesine neden olan bazı güncellemeler ile alakalı. Bu uygulamaların geliştiricileri ile birlikte düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz. Isınma sorununun titanyum gövde ile alakası yoktur.” 

iPhone 15 Pro, Apple'ın iPhone XS'ten bu yana çıkardığı en hafif Pro model  olabilir! - Teknoloji Haberleri

BU ÜÇ UYGULAMADA SORUN VAR
Yeni bilgilere göre Apple, yüksek ısının arkasında titanyum gövdenin ya da bir tasarım hatasının olmadığına özellikle vurgu yapıyor. Bazı iddiaların aksine Apple, titanyum çerçeve ve alüminyum alt yapının paslanmaz çelik çerçeveli önceki nesil “Pro” modellere göre daha iyi ısı dağılımı sağladığını söylüyor. Isınma sorununun özellikle yazılımsal bir sorun yaşanan Instagram ile Uber uygulamalarında Asphalt 9: Legends oyununda göründüğünü ileri süren şirket, geliştiricilerle bunu çözmek adına çalışmaya başladıklarını belirtiyor.

Kaynak: MEHMET KIZMAZ