Apple tarafından üretimi gerçekleştirilen iPhone 15 telefon modellerinin çıkmasına kısa bir süre kaldı. Apple tanıtımı 12 Eylül tarihinde yapacak. Eylül ayı içerisinde ise yeni modellerin satışı başlayacak. Tanıtım öncesinde iPhone 15'in yeni özellikleri merak ediliyor. Peki Apple tarafından tanıtımı yapılacak olan iPhone 15'in yeni özellikleri neler olacak? USB-C şarj özelliği ne anlama geliyor? İşte bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

IPHONE 15 ÖZELLİKLERİ NELER?

iPhone 15 piyasaya çıkmadan birçok özelliğin yeni modellerde olacağı konuşulmaya başlandı. Bunlar şu şekilde oldu:

*Kasa tasarımı için paslanmaz çelikten titanyuma geçiş 

*Yeni periskop lens kamera sistemi

*Diğer modellere uygun USB-C girişi

*Görüntülerde sessize alma düğmesi

*Daha mat görünüm

USB-C ŞARJ NEDİR?

Apple'ın iPhone dışındaki diğer ürünlerinden iPad ve MacBook'ları yıllardır USB-C ile şarj oluyor. Fakat bu özellik iPhone'lara getirilmemişti. Ancak Avrupa Birliği, 2024'e kadar tüm telefon üreticilerine USB-C şarja geçme zorunluluğu getirdi. Bu yüzden iPhone 15 modellerinde USB-C şarja geçilecek.

USB-C’ye geçmenin amacı tüketicilere tüm cihazları için tek bir kablo kullanma ve daha yüksek veri transfer hızı imkanları sunmak. Amaç, kablo karışıklığının önüne geçmek.

IPHONE 15 FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

iPhone 15 modelleri, yurt dışında zamlı fiyattan satılacak. Daha önce her yeni modelini aynı fiyat politikasından devam ettiren Apple'ın bu kez 100 ya da 200 dolarlık zam yapacağı gündemde. En düşük iPhone 15 Pro'nun 1.099 Dolar ve iphone 15 Pro Max'in de 1.199 Dolar'dan satışa çıkması bekleniyor.

Ancak bu fiyatların iPhone severleri yıldırmasına imkan tanınmıyor. Geçtiğimiz sene dünyanın her yerinde Apple önlerinde uzun kuyruklar olmasına sebep olan yeni model satışının bu sene de aynı duruma sebebiyet vermesi bekleniyor.

iPhone 15 Türkiye fiyatları da belli olmaya başladı. Tam olarak ne kadara satılacağı açıklanmasa da muhtemel fiyatlar şu şekilde belirlendi:

iPhone 15 - 128GB: 49.910 TL

iPhone 15 Plus - 128GB: 56.120 TL

iPhone 15 Pro - 128GB: 68.655 TL

iPhone 15 Pro Max - 128GB: 74.865 TL
 

Editör: Orhan Duman