Geçtiğimiz günlerde Fransa’da, çok fazla elektromanyetik radyasyon tespit edilmesi üzerine iPhone 12 satışları durdurulmuştu. Apple'dan sorunu çözmesi istenmişti. Şirket yeni güncellemenin yalnızca belirli bir test protokolünün mevcut olduğu Fransa'daki kullanıcılar için geçerli olacağını söyledi. Amerikan teknoloji devi, radyasyon bulgularının bu test rejiminin bir sonucu olduğunu ve bunun "bir güvenlik endişesi olmadığını" savundu.

Fransa Maliye, Ekonomi, Dijital ve Endüstriyel Egemenlik Bakanlığı Dijital Dönüşüm ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Delegesi Jean-Noel Barrot ise, iPhone 12'nin ülkede yeniden satışa sunulmasına izin verilmeden önce radyo frekans düzenleyicisinin uyumluluğunu kontrol etmek için yeni güncellemeyi test edeceğini söyledi. Barrot Apple’a iki hafta süre tanıdıklarını da vurguladı.

‘GÜNCELLEME YAYINLAYACAĞIZ’

Apple ise Fransa'daki radyasyon bulgusunun "Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan özel bir test protokolüyle ilgili olduğunu ve bir güvenlik endişesiyle ilgili olmadığını" söyledi. Şirket, cihazlarının dünya çapındaki emisyon kurallarına uyduğunu ancak "Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan protokole uyum sağlamak için Fransa'daki kullanıcılar için özel bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını" duyurdu.

iPhone 12 akıllı telefonu ilk olarak Eylül 2020'de piyasaya sürülmüştü ve halen dünyada satışı devam ediyor. Fransa’daki gelişmelerin ardından Belçika, Hollanda ve Almanya'dan düzenleyiciler de artık konuyu da incelediklerini belirten açıklamalar yaptılar.

MEHMET KIZMAZ

Kaynak: MEHMET KIZMAZ