Geçtiğimiz günlerde düzenlenen CHP'nin 'Eğitim Maratonu' etkinliği, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında bir soğukluk olup olmadığına dair soruları gündeme getirdi. Gazeteci Altan Sancar, konuya dair önemli iddialarda bulunarak, "Bu durumu gizlemenin bir anlamı yok. Yavaş ve İmamoğlu arasındaki soğukluğu tüm CHP açıkça konuşuyor," dedi.

Sancar, yaşanan bu soğukluğun olası cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olup olmadığına da değindi ve sosyal medyada ortaya çıkan hesapların dikkat çekici olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin eğitim maratonu sırasında iki isim arasında hissedilen soğuk rüzgarlara işaret etti.

Sözcü TV’de açıklamalarda bulunan Sancar'ın gündem yaratan yorumları şu şekilde:

  • "TÜRKİYE 2026’DA SEÇİME GİDECEK"
    Sancar, erken seçim tartışmalarına değinerek, Türkiye'nin en geç 2026 yılında seçime gideceğini söyledi. "Erken seçim tartışmaları sadece birkaç ay veya yıl ileri tarihli değil; Türkiye'nin 2026'da seçime gideceği öngörülüyor," dedi.
  • "ÖZEL’E BU YÖNDE İTİRAZLAR GELDİĞİNİ BİLİYORUM"
    Sancar, CHP lideri Özgür Özel’in açıklamalarında bazı nüanslar olduğunu belirterek, Özel’in AK Parti ve MHP tabanına yönelik mesajlar verirken, kendi parti tabanını da rahatlatmaya çalıştığını ifade etti. Özel’in açıklamaları karşısında parti içerisinden itirazların olduğunu da aktardı.

Son dönemde CHP'nin 'Eğitim Maratonu' etkinliği sırasında yaşanan gelişmeler, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında bir soğukluğun olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Gazeteci Altan Sancar, bu konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

fdhd

"PARTİ İÇİ HUZURSUZLUK ARTABİLİR"
Sancar, CHP'nin içindeki huzursuzlukların parti içindeki etkilerine değinerek, “Kendi tabanını aksatmaması gereken CHP, bu huzursuzlukların parti içi mücadeleye dönüşme ihtimalini göz önünde bulundurmalı. İletişimin doğru kurulması bu açıdan çok önemli,” dedi.

gdfghdfh

"ÇÖZÜM BULMALI"
Sancar, CHP'nin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki sorunu çözmeden seçimleri konuşamayacağını belirtti. “Parti içindeki bu meseleye çözüm bulunmalı. Seçimden önce bu sorunu halletmek zorundalar,” şeklinde konuştu.

"SOĞUKLUK KONUŞULUYOR"
Sancar, “Yavaş ve İmamoğlu arasındaki soğukluk herkes tarafından konuşuluyor. Bu durumu gizlemenin bir anlamı yok. CHP içinde bu durum açıkça dile getiriliyor,” ifadelerini kullandı.

"ADAYLIKLA İLGİLİ Mİ?"
Soğukluğun sebebinin cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olup olmadığına da değinen Sancar, “Bu soğukluğun gerekçesi belirsiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olabilir, ama net bir bilgi yok,” dedi.

hgfjfgj

"YAVAŞ KONUŞMAYI DİNLEMEDİ"
Sancar, eğitim maratonunda Mansur Yavaş’ın Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasını dinlemeden ayrıldığını hatırlatarak, bu davranışın soğukluğu pekiştirdiğini belirtti.

"SOSYAL MEDYADA GERGİNLİK VAR"
Sancar, son dönemde sosyal medyada Mansur Yavaş lehine atılan tweetlerin dikkat çektiğini ve bazı hesapların Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığını söyledi. “Bu hesapların kimlerle bağlantılı olduğunu bilmiyorum ama bu durum soğukluğu körüklüyor olabilir,” dedi.

"TÜRKİYE’DE DURUM DEĞİŞEBİLİR"
Sancar, CHP'nin anketlerde önde olmasının yanı sıra Türkiye'deki belirsizlikleri de göz önünde bulundurarak, “Türkiye'de durum bir anda değişebilir. CHP'nin iletişimini güçlendirmesi ve tabanıyla güçlü ilişkiler kurması önemli,” uyarısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ