Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan sürpriz bir hamle geldi. 9 yıl önce oynanan Trabzonspor-Gaziantep maçının hakemlerini soyunma odasından çıkarmadığı uzun süre tartışılan Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı olmasının ardından bu kişilerden bazılarının görevlerine son verdi.

Tffff4566
Milliyet'te yer alan haberde; o dönem hakemlik yapan, bugün gözlemcilik görevinde bulunan Süleyman Abay, Emre Altun, Adil Sinem ile hakemliğe devam eden Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Mustafa Sönmez ve gözlemcilik yapan Taner Gizenci'nin Tahkim'e başvurarak görevlerinden iadesini istedikleri ifade edildi.

Tff Yeni Baskanini Seciyor Mehmet Buyukeksi Mi Ibrahim Haciosmanoglu Mu Fmb9

NELER YAŞANMIŞTI?

İbrahim Hacıosmanoğlu 2015 yılında Trabzonspor-Gaziantep maçının ardından müsabaka hakemlerini soyunma odasında tutmuş ve 4 saat sonra serbest bırakmıştı.

Bu olayla ilgili yargılandığı davada mahkeme tarafından 8 ay 10 gün hapis cezası almış ancak cezası ertelenmişti.

Aa 20240718 35172803 35172786 Tff Olagan Mali Ve Secimli Genel Kurulu Basladi (1)

İŞTE O DİLEKÇE

(Hakem veya gözlemci) Sebepsiz, gerekçesiz ve hukuka aykırı şekilde kadro dışı bırakılmıştır. Bu durumun asıl sebebi, 2.10.2015 tarihli Trabzonspor-Konyaspor ve 28.10.2015 tarihli Trabzonspor-Gaziantep müsabakasıdır. Aradan geçen 9 yıla rağmen ne yazık ki intikam hırsıyla hareket edilerek, o dönem müsabakada görev yapan hakem ve gözlemcilerin hepsinin görevine son verilmiştir.

Kaynak: Haber merkezi