Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Huriye Martı'nın 2019 yılında katıldığı bir programda fakirlikle sözleri yeniden gündem oldu. Diyanet TV’de konuşan Martı'nın sözleri bir kez daha kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Ekran Goruntusu 2024 08 25 125123

"OLMADIKLARINA YANAN..."

Huriye Martı söz konusu programda; “İnsanın elindeki güzellikleri, elindeki imkanları ve nimetleri fark ederek insanın olumluya odaklanmasıdır şükür. Olumsuza odaklanan, devamlı eksikleri gören, devamlı noksanları gören sahip olamadıklarına yanan bir insan hep mutsuzdur.

G Vxt Hu4 W0 A A Rer4

"ŞÜKÜRSÜZ İNSAN..."

Niye onun şusu var, benim yok. Niye o bunu başardı ben başaramadım Allah ona neden şunu verdi, bana vermedi şeklinde mütemadiyen kendisini etrafındakiler ile kıyaslayan ve elindeki nimeti görmek yerine bir başkanının elindekine gözünü dikerek mutsuz olan insan, şükürsüz insan nankör insan asla bu dünyada huzurla yaşayamaz.” ifadelerini kullanıyor.  

ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Öte yandan zengin bir ailenin çocuğu ile fakir bir ailenin çocuğunun evlenmemesi gerektiğini söyleyen Martı; ünlü, itibar sahibi kişilerle sıradan kişileri ayırarak birçok olumsuz yorumla eleştirilerin hedefi haline geldi. Kullanıcılar, 'Fakirler soysuz mu, fakirler itibarsız mı yani?" vb. şeklinde isyan etti. 

Muhabir: LİLA OKYANUS