Hollywood’daki senarist ve oyuncu grevinin sona ermesiyle birçok yapım prodüksiyona geri döndü. Ancak çekimleri ABD dışında gerçekleştirilen ve oyuncuları SAG-AFTRA’ya bağlı olmayan House of the Dragon grevden etkilenmeyerek bu süreci hasarsız atlattı. Yazar George R. Martin’in “Fire and Blood” kitabından ekrana taşınan ve Taht Oyunları dizisinden yaklaşık 200 yıl önce, Targaryen Hanedanı’nın yükselişine odaklanan yapımın ikinci sezon çekimleri geçen nisan ayında start almıştı. Birleşik Krallık ve İspanya’da gerçekleştirilen prodüksiyon, dizide Corlys Velaryon karakterini canlandıran Steve Toussaint’in aktardığına göre sona erdi.

Steve Toussaint, 28 Eylül 2023 tarihinde Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kamera arkasından birkaç fotoğrafa yer verdi. İngiliz aktör paylaşımının altına şu notu düştü:

Çekimler tamamlandı! Böyle harika insanlarla çalışmak büyük bir zevkti! Şimdi sıra kurgucuların, SFX çalışanlarının ve başka kim varsa onların elinde. Umarım diziyi izlediğinizde onu beğenirsiniz!”

Kaynak: HABER MERKEZİ