Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Rotterdam Emniyet Müdürü Fred Westerbeke ve Rotterdam Başsavcısı tarafından düzenlenen bir basın toplantısında saldırı hakkında bilgi verildi.

Westerbeke, Rotterdam kentinde yaşayan 32 yaşındaki bir şüphelinin 2 ayrı silahlı saldırı düzenlediğini ve bu saldırıların sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Saldırının ilk aşamasında, şüphelinin kendi ikamet ettiği Heiman Dullaertplein bölgesindeki evlere yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Westerbeke, bu saldırıda 39 yaşındaki bir kadının öldüğünü ve ölen kadının 14 yaşındaki kızının ciddi şekilde yaralandığını belirtti. Ayrıca, saldırganın bu evi ateşe verdiğini de ekledi.

İkinci saldırının ise bir öncekine 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan ve saldırganın daha önce öğrencisi olduğu Erasmus Üniversitesi Hastanesi'nde bir sınıfta gerçekleştiğini bildiren Westerbeke, bu saldırı sonucunda 46 yaşındaki bir öğretmenin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

AA-20230928-32266458-32266457-HOLLANDANIN_ROTTERDAM_KENTINDE_SILAHLI_SALDIRILARDA_2_KISI_YASAMINI_YITIRDI

Rotterdam polisi, saldırganın hastaneye molotof kokteyli atarak yangın çıkardığını bildirdi. Ayrıca, polis şüphelinin silahıyla birlikte yakalandığını ve üzerinde kurşun geçirmez yelek bulunduğunu paylaştı.

Yetkililer, saldırıların tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini ve saldırganın amacını araştırdıklarını belirtti.

Polis açıklamasında, şüphelinin 2021 yılında hayvan istismarıyla ilgili suç kaydının bulunduğunu vurguladı.

Ayrıca, hastanedeki incelemelerin tamamlandığı ve hastaların yeniden kabul edilmeye başlandığı bilgisi de paylaşıldı.

AA-20230928-32266458-32266456-HOLLANDANIN_ROTTERDAM_KENTINDE_SILAHLI_SALDIRILARDA_2_KISI_YASAMINI_YITIRDI

Belediye Başkanı Aboutaleb, "Bu korkunç saldırı sonucunda şehir olarak büyük bir şok yaşadık. İki ayrı noktada silah sesleri duyuldu, insanlar gözleri önünde yaşadı." dedi.

"Şehirde duygusal bir yoğunluk var," diyen Aboutaleb, ihtiyaç duyan herkese gerekli desteğin sağlanacağını vurguladı.

Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Düşüncelerim, saldırının kurbanları, onların sevdikleri ve korkuya kapılan herkesle birlikte" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi-mynet