Hindistan cevizi yağıyla ilgili epeyce abartı var. Yemek pişirmede Hindistan cevizi yağının sonsuz kullanım alanları olduğunu bilsek de, onu cildimizde ve saçımızda kullanmayı da denemiş olabiliriz.
DOYMUŞ YAĞ
Hindistan cevizleri genel olarak sağlıkla ilişkilendirilir. Ancak yağın kendisi özellikle besin açısından yoğun değildir ve doymuştur. Aslında, %92'si doymuş yağdır. Bu, genellikle sağlıklı yağlar kategorisine girmez.
SU DÖKEMEZ
Yemeklerde ana pişirme yağınız olarak sızma zeytinyağını seçin. Cildinizde ve saçınızda o büyük kavanoz Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Özetle konumuz yemek pişirmeyse, kimse sızma zeytinyağının eline su dökemez.
Muhabir: TAMER AYERİ