İspanya Ligi’nde Barcelona ve Real Madrid’in çekişmesi öngörülen şampiyonluk yarışına hiç beklenmedik bir ortak çıktı.


Girona, 13 hafta sonunda 11 galibiyet, 1 beraberlik ve sadece 1 yenilgiyle, Real Madrid'in 2 puan önünde lider durumda.

GIRONA4

İlk kez 2017-18 sezonunda La Liga’ya yükselen Girona, 2019-22 arasında yeniden 2. Lig’de mücadele etti.

Geçen sezon döndüğü La Liga’yı 10. sırada bitiren Girona bu sezon ise 13 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle inanılmaz bir başarı yakaladı.

GIRONA3

Dünyanın en iyi restoranlarına sahip olan Girona sadece 97 bin 586 nüfusa sahip küçük bir şehir. Bir dönem herkesi ekranlara bağlayan Game of Thrones’un bazı bölümleri Girona sokaklarında çekildi.  

GIRONA2

Barcelona’ya sadece 99 kilometre uzaklıkta olan Girona, sezona kümede kalma hedefiyle girdi. Orta sahadan Oriol Romeu’yu 3.5 milyon Euro’ya Barcelona’ya kaptıran Girona’da en golcü oyuncu Taty Castellanos, en iyi kanat oyuncusu Rodrigo Riquelme ve savunmadan Santi Bueno’yu da satmak zorunda kaldı.

Girona bu sezon 6 transfer yaparken bunlardan 2’si kiralık, 1’i bonservisi elinde geldi.

Transfere 15 milyon Euro harcayan Girona’nın maaş limiti ise 51. 98 milyon Euro. Real Madrid’in 727.45 milyon Euro maaş bütçesi bulunurken İspanya Ligi’nde sadece 6 kulübün maaş bütçesi 50 milyon Euro’nun altında.

GIRONA1

Bu sezon Sevilla, Granada, Mallorca, Villarreal, Las Palmas ve Getafe gibi takımları yenen Girona tek mağlubiyetini Real Madrid karşısında aldı.  


Girona’da Viktor Tsygankov, Troyes’dan kiralık alınan 19 yaşındaki Brezilyalı Savinho kilit oyuncular. Girona’da 13 haftada 13 farklı oyuncu gol atarken gollerin yüzde 90’ı ceza sahası içerisinden kaydedildi.


 

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK