Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, antrenman öncesinde konuştu.

Güzel ve güneşli bir gün yaşadıklarını belirten Buruk, "Teknik adam olarak da yüzüm gülüyor. Bütün oyuncularım bugün antrenmana çıkıyor. Uzun zamandır planladığımız gibi bütün oyuncularımızı en hazır haliyle kullanacağımız vakte doğru ilerliyoruz. Bu hafta bizim için önemli bir maç periyodu başlıyor. İlk olarak ligin yeni ve gelişen takımı Samsunspor ile karşılaşacağız. Önemli transferler yaptılar" diye konuştu. Çok iyi bir kadroya sahip oldukları için başkana ve yönetime teşekkür eden Buruk, “Geçen sezondan başlayan şampiyonluk yolumuz bu sezon hem şampiyonluk hem de Şampiyonlar Ligi ile birleşti. Galatasaray taraftarının sokakta ne kadar mutlu ve motive olduğunu görüyoruz. Bu da bir teknik adam olarak sevindiriyor. Amacımız yüzlerini daha çok güldürmek" ifadelerini kullandı.

GENÇ BİR OYUNCU ALABİLİRİZ

Okan Buruk, sarı-kırmızılı camiaya birliktelik mesajı vererek, şunları kaydetti:

"Dışarıdan Galatasaray'ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Yalanlar, uydurmalar var. Futbolcularımız, bizim ve herkes için bunları bekliyoruz. Bunlara da hazırız ve göğüs gerecek güçteyiz. Sadece futbola odaklanacağız. En doğru iş, sahada cevap vermek, kazanarak yola devam etmek. Bu sezon da aynı istekle devam edeceğiz. Transferle ilgili yarın (bugün) akşama kadar süre var. Bu süre içinde genç, katkı verecek oyuncularla ilgili görüşmeler var. Bununla alakalı bir gelişme olabilir." 

GEÇEN SEZONA GÖRE ÖNDEYİZ

Buruk, geçen sezon eylül ayına göre daha önde olduklarını dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, "Bu haftalarda kadromuzu tamamlayıp ligdeki performansımızı artırdığımızı Trabzonspor ve Gaziantep FK maçlarında gösterdik. Şampiyonlar Ligi'ndeki performansımızdan hiçbirimiz memnun olmadık. Geçen sezona göre 5-6 haftalık fark var. Daha öndeyiz. Bu çıkışımızı erken yakaladık. Hakim Ziyech ve Wilfried Zaha gibi çok önemli 2 oyuncudan henüz yararlanamadık. Tete, aramıza geç katıldı. Ndombele geç geldi ve onu hazırlayacağız. Kadromuzdaki birçok oyuncuyu yeni yeni kullanmaya başladıkYaklaşık 15 sene sonra bir Türk takımı elemelerden geçerek Şampiyonlar Ligi'ne girdi. Birçok oyuncumuzu farklı yerlerde kullanabiliriz. Önemli olan şablonumuzu oturtmak. Oyuncularımızın kalitesine ihtiyaç duyuyoruz. Bu kaliteyi sahaya koyduğumuzda şampiyonluğun en güçlü adayı, Şampiyonlar Ligi'nde de gruplardan çıkmayı hedefleyen bir Galatasaray ortaya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: AA