Valilik koordinasyonunda, İstanbul Çocukları Vakfı ile hayırseverlerin işbirliğinde yürütülen projenin tanıtımına İstanbul Valisi Davut Gül’ün yanı sıra İstanbul milletvekilleri, vali yardımcıları ile kaymakamlar, İstanbul Çocukları Vakfı yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı hayırseverler de katıldı.

101. YILA YAKIŞACAK

Siyasi isimler veya futbolcularla tanışmak gibi farklı talepleri yazan çocukların da olduğuna dikkati çeken Gül, “Bir Çocuk Bir Dilek’ web sayfası var. Bundan sonraki süreçte yaklaşık bu 4 bin dileği sayfalarımıza yükledik. Sivil toplum kuruluşları, hayırseverler oralardan karşılamak istedikleri dilekleri seçecekler, eksik kalanları da devletimizin imkanlarıyla inşallah bizler tamamlayıp 29 Ekim’e kadar, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde İstanbul’daki bütün yetim kardeşlerimizin dileklerini yerine getirmiş olacağız.” dedi.

ÇOCUKLARA MEKTUP YAZDI

Geçen sene başlatılan projeyle 39 ilçedeki sosyal yardımlaşma vakıflarına kayıtlı yetim çocuklara birer mektup gönderdiklerini belirten Vali Gül, metinde özetle babalarının hayatlarında yarattığı boşluğu dolduramayacaklarını ancak abileri ve büyükleri olarak kendilerinin yazdığı üç dilekten birisini yerine getireceklerini ifade ettiklerini aktardı. Proje kapsamında kentteki dar gelirli ailelerin yetim ya da öksüz çocuklarına ulaştırılan, 3 dileklerinin yazılması istenen Vali Gül’ün mektubunda, “Bunu İstanbul Valisi olarak değil hizmetkarı olarak yapmaktan bahtiyarım. Bu kadim toprakların bir ferdi ve ağabeyleri olarak mektubu kaleme aldım” ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: AA