Kanada'nın bazı bölgelerinde etkili olan aşırı hava koşulları; Toronto, Mississauga ve Dumfries Township gibi birçok yerde su baskınlarına ve elektrik kesintilerine neden oluyor. Kanada Çevre Bakanlığı, aralarında yağmur ve şiddetli gök gürültülü fırtına uyarılarının da bulunduğu birkaç mesaj yayınladı.

DURUM FARKLI DEĞİL

Toronto'da aşırı şiddetli yağış devam ediyor. Environment Canada'ya göre; Mississauga'da da durum farklı değil. Waterloo Bölgesi'nde acil durum servisleri, Kuzey Dumfries'te hortum görülmesinin ardından bölgeye destek sağladı.

MADDİ HASARLAR

Bölgedeki birçok ev ve işyerinde maddi hasar meydana geldi. Birkaç ağaç ve elektrik hattı devrildi. Waterloo Bölge Polisi'ne göre; fırtına nedeniyle Ayr'da yaklaşık 3.000 kişinin elektriği kesildi.

YARALANMA YOK

Açıklamada, "Kasırga ve şiddetli hava koşulları nedeniyle Kuzey Dumfries Kasabası'nda veya Waterloo Bölgesi'nde herhangi bir fiziksel yaralanma bildirilmedi" ifadeleri yer aldı. Mississauga İtfaiyesi, "Bazı yollarda yerel su baskınları yaşanıyor. Güvende kalın ve rotanızı buna göre planlayın" dedi.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül