Hamburg Havalimanı'ndaki olayda, plakasız bir Audi aracıyla havaalanına giren silahlı bir saldırgan saat 20.00 civarında meydana geldi. Saldırgan, havalimanı bariyerlerini kırarak aprona giriş yaptı. Ardından havaya iki el ateş açtı ve elindeki molotof kokteylleri ile yangın çıkarmaya çalıştığı bildirildi. Saldırgan, aracını doğrudan tarifeli bir uçağın altına park etti. Federal polis sözcüsü Thomas Gerbert, saldırganın iki yangın şişesini araçtan dışarı atarak yangın çıkarmaya çalıştığını ve havaalanı itfaiyesinin yangınları kontrol altına aldığını belirtti. Federal ve eyalet polisi daha sonra saldırganın etrafını kuşattı ve özel kuvvetlerin onu teslim olmaya ikna etmeye çalıştığı ifade edildi. Ayrıca, saldırganın 4 yaşındaki çocuğunu da rehin aldığı belirtildi.

Karısı polisi aramış


Saldırganın karısının daha önce eyalet polisine çocuk kaçırma olayı ile ilgi ihbarda bulunduğu bildirildi. Federal polis tedbir nedeniyle şu anda kalkış ve iniş mümkün olmadığını açıkladı. Bazı uçuşların güzergahı değiştirildi, bazı uçuşlar ise iptal edildi.
Olay ile ilgili, 6 kalkış ve 21 iniş ile yaklaşık 3200 yolcu etkilendi. Hamburg polisi rehine olayının sonlandırılması için çabalarını sürdürüyor. Aprona giren çok sayıdaki itfaiye ve polis aracının yanı sıra polis helikopterleri de durumu gökyüzünden takip ederek rapor veriyorlar.

Kaynak: İHA