Hamas'ın Aksa Tufanı'yla başlayan çatışmalar 38 gündür devam ediyor. İsrail ordusu, havadan ve karadan Gazze'ye bomba yağdııryor. Buna karşılık Hamas, İsrail tanklarını vurduğu görüntüleri paylaşıyor. İsrail ve Hamas arasında süren bu çatışmalarla ilgili Ukrayna'dan çarpıcı iddialar geldi.

"RUSYA SALDIRILARLA ÖVÜNÜYOR"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Rusya, Orta Doğu'da bir savaşı tetiklemekle ilgileniyor, böylece yeni bir acı ve ıstırap kaynağı dünya birliğini baltalayabilir, anlaşmazlıkları ve çelişkileri artırabilir ve böylece Rusya'nın Avrupa'da özgürlüğü yok etmesine yardımcı olabilir. Rus propagandacıların övündüğünü görüyoruz. Moskova'nın İranlı dostlarının İsrail'e saldıranları açıkça desteklediğini görüyoruz. Ve tüm bunlar dünyanın şu anda algıladığından çok daha büyük bir tehdit. Geçmişteki dünya savaşları yerel saldırılarla başlamıştı." dedi. 

"UKRAYNA'DAN ALIP HAMAS'A VERDİLER"
Ukrayna'nın üst düzey istihbarat yetkilisi Kyrylo Budanov, ise Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği silahları Hamas'a göndermiş olabileceği iddiasında bulundu. Budanov, “Ukrayna'dan gelen ganimet silahlarının gerçekten de Hamas grubuna geçtiğini hepimiz açıkça görüyoruz. Çoğunlukla piyade silahları” dedi.


HERHANGİ BİR KANIT SUNMADILAR

Almanya'nın Bremen Üniversitesi'nden Nikolay Mitrokhin ise "Şu ana kadar Rusya'dan Gazze'ye büyük miktarda silah temin edildiğine dair bir kanıt yok. İsrail'in Gazze'yi temizlemesi bittikten sonra muhtemelen ortaya çıkabilirler, ancak ancak o zaman onlar hakkında konuşmak mantıklı olacaktır." ifadelerini kullandı
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY