Günlerdir Gazze'ye girmek için kara harekatı hazırlığı yapan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne girdi. Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ne giren bir İsrail tankını ve iki buldozeri vurdu. Sınırı birkaç metre geçtikten sonra İsrail birliğini imha ettiklerini söyleyen El Kasam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Savaşçılar, içeri sızan güçle cesurca çatışmaya girdi... ve üslerine güvenli bir şekilde geri döndüler" denildi.

CESET ARIYORLARMIŞ 
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada ise, erken saatlerde Gazze sınırında İsrail askerlerine düzenlenen saldırıda 1 askerin hayatını kaybettiği ve 3 askerin de yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, 1 İsrail tankına ve 1 istihkam aracına tanksavar füze ile saldırı düzenlendiği belirtilerek, saldırıya karşılık tankların Gazze tarafına atış yaptığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca bölgedeki askerlerin kayıp İsraillilerin cesetlerini aradıkları aktarıldı.

İsrail ordusunun, Gazze'yi ve İsrail'i ayıran ve bombardımanlarda zarar gören duvarı onarmak için Gazze'ye girdiği belirtildi. Yaşanan olay, Hamas'ın "İsrail'in olası bir kara harekatına karşı hazırlıklı olduğu" şeklinde değerlendirildi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ