Eva Goodman; 13 Ağustos'ta bir okul gezisi kapsamında Detroit'teki mahkeme salonundaydı ve uyuyakaldı. Davada, hakim Kenneth King'in "kişisel olarak saygısızlık gördüğünü" ve onu Wayne County Çocuk Tutukevi'ne göndermekle tehdit ettiği belirtildi. Tüm bunlar mahkeme canlı yayınında verildi.


HAPİSHANE KIYAFETLERİ


Dava dilekçesinde, "Canlı yayında küçük çocuğu azarladı. Hapse atılmasını emretti, kelepçelenmesini sağladı. Kıyafetlerini çıkarmasını ve hapishane kıyafetleri giymesini istedi. Ardından jüri üyeleri olarak sınıf arkadaşlarını belirleyerek sahte bir duruşma düzenledi" ifadeleri yer aldı.


75 BİN DOLAR CİVARI


Goodman'ın annesi Latoreya Till, 75.000 dolar civarı cezai ve ek tazminat talep ediyor. Ayrıca mahkemenin özel güvenlik hizmetlerine ve iki mahkeme görevlisine de dava açıyorlar.


DUYGUSAL VE RUHSAL


Genç kızın saatlerce hücrede tutulduğu, ardından tekrar kelepçelenerek "sahte yargılama"da duruşma salonuna getirildiği iddia ediliyor. Annesi, Detroit'teki yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, yaşadığı olayın kızının duygusal sıkıntı ve ruhsal ıstırap çekmesine neden olduğunu söyledi.

Editör: Eray Erginbaş