İspanya La Liga devi Barcelona, ortaya attığı hakem iddiasıyla ortalığı karıştırdı. Barçalı yetkililer, Atletico Madrid'i 1-0 yendikleri karşılaşmanın sonunda, orta hakem Sanchez Martinez'in yardımcısı Raul Cabanero'nun Barcelona soyunma odasına girmeye çaıştığını açıkladı. Galibiyet sonrası teknik direktör Xavi ve futbolcular taraftarlarla kutlama yaparken, Cabanero'nun soyunma odasına girdiği öğrenildi.

Barcelona soyunma odasını basan yardımcı hakem Raul Cabanero

HAKEM, BASIN SORUMLUSUYLA TARTIŞTI

Barcelona soyunma odasının kapısında oyuncuları bekleyen Barça teknik heyetinin basın sorumlusu Edu Polo, Cabanero'ya orada ne yaptığını sordu. Hakem Cabañero ise "İşimi yapıyorum" diyerek yanıt verdi. Cabanero, Polo'dan kendisini tanıtmasını isteyip kulaklıktan orta hakem Sánchez Martínez'le konuştu. O sırada Barça oyuncuları ve Xavi soyunma odasına geldi. Sánchez Martinez'in teknik direktör Xavi'ye Edu Polo'yu tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Xavi "Tabi ki tanıyorum" diyerek yanıt verdi. Olay, ileri gitmeden kapandıysa da hakem Cabañero'nun soyunma odasına girme girişimi tepkiyle karşılandı.


Maçın devre arasında da Raúl Cabanero'nun formaları kontrol etmek için Barcelona soyunma odasına geldiği belirtildi.Martinez'in, asıl amacının ise konuşulanları dinlemek olduğu öne sürüldü.

KONTROLÜN DIŞARIDA OLMASI GEREKİYOR
La Liga kuralları gereği, hakemlerin soyunma odasına girmesi yasak ve bu protokol genellikle dışarıda saha delegesi aracılığıyla yapılıyor. 

Barcelona, bu sene La Liga'da hakemlerle ilgili sorunlar yaşıyor. Barcelona, birçok kararın kendi aleyhlerine ve yanlış olduğunu savunuyor. 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY