Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, divan kurulu üyeleri ve kongre üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Olimpiyatlara önemli sayıda sporcu yolladıklarını ifade eden Koç, "Sayın başkanımız Aziz Yıldırım, yıllarca Fenerbahçe'ye hizmet etmiş yöneticilerimiz, sizleri saygıyla selamlıyorum. Toplantımız anlamlı bir tarihe rastladı. Olimpiyatlara katılımda gösterdiğimiz başarı dillendirildi, hepimiz gurur duyuyoruz. Tüm sporcularımızın şansları bol olsun. Ülkemiz bunu hak ediyor. Bu sporcuları yetiştiren kulüplere, hakkını veren medya mensuplarına, kanallara, gazetelere de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Belli yerler imtina ediyorlar çünkü. 27 sporcu başka kulüplerden gitse daha rahat teşekkür ederlerdi belki" diye konuştu.

Divan1

"Aziz başkanın burada olması çok önemli"

Amatör sporlara önceki yönetimlerde yapılan yatırımları devam ettirmeye gayret gösterdiklerini belirten Koç, "Aziz başkanın burada olması çok anlamlı çünkü Fenerbahçe'ye dünyanın en büyük spor kulübü vizyonunu yıllar önce o yerleştirdi. Bizler de elimizden geldiği kadar devam ettirmeye çalışıyoruz. İyi de bir iş çıkarttığımızı düşünüyorum. 'Seçimi kim kazanırsa kazansın Fenerbahçe kazanır' demiştim ve gerçekten böyle oldu. Camiamızın arzu ettiği, istenilen tablo, Fenerbahçelilerin bu durumdan mutlu olmaları, bugün kürsüde YDK üyelerinin bu konuya değinmesi önemliydi. Artık enerjimizi birbirimize değil rekabete harcama zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım'ın destek vermesinin rekabette büyük avantaj kazandırdığını vurgulayan Başkan Ali Koç, "Bunu inşallah ileriki günlerde göreceğiz. Burada olduğu için başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Sayın başkan inşallah maçlarda da bizlerle beraber olursunuz, sadece futbolda değil, çünkü bunlarda sizin emeğiniz var" açıklamasında bulundu.

Divan2

"Bir ittifak ve isyan edenler kazandı"

Federasyon seçimine ilişkin de düşüncelerini aktaran Koç, "Şimdi öncelikle kim kazandı, bu çok önemli. Bir ittifak ve isyan edenler kazandı. Adalet isteyenlerin, haklı rekabet isteyenlerin, demokrasiye inananların, seçim sürecinde tehdit edilenlerin ve baskı altına alınanların isyanları, eski yönetim ile futbolun bir adım ileri gitmeyeceğini inananların birlik ve beraberliği kazandı arkadaşlar. Bu seçim sürecinin nasıl yaşandığını hepimiz biliyoruz, sonucu pek çok yer için sürpriz oldu ama bu sonuçla çorbada pek çok birbirinden farklı, insanların, düşüncelerin, bilgilerin birleştiği bir ittifak kazandı. Bu ittifak kendinden mi oldu? Öyle planlanmış, programlanmış bir ittifak olmadı. Ama bu seçim sonuçlarının Türkiye’de ileriye dönük olarak ve futbol paydaşlarının özgür olmasını, bağımsız olmasını ne kadar istediğinin de bence bir çıktısı olarak algılayabiliriz" dedi.

"Gelen gideni aratır mı?"

Ali Koç, bir YDK üyesinin kürsüden söylediği "Gelen gideni aratır mı?" ifadesine ilişkin ise "Başkan olarak şunu söyleyebilirim. Değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra o malum unsurları içinde bulundurmayan bir federasyon geldi" ifadelerini kullandı.

TFF'nin yeni yönetiminin Fenerbahçe ile ilişkilerinin nasıl olacağını bilemeyeceğini dile getiren Koç, "Bu saatten sonra söylemler değil, eylemler önemli. Sayın başkan ve yönetim kurulu, arzuladığı ve yapacaklarını ifade ettiği gerçekten o adil iklimi sağlayabilirlerse bunun en büyük destekçisi Fenerbahçe olur ama gidenlerin sağlayamayacağı kesindi. Bu federasyona malum kulübü ittirecek de diyemeyiz ama gidenlerin ittireceği yüzde 100 kesindi. O yüzden bu değişimin olması iyi oldu. O yüzden gidenin arkasından da konuşmak istemiyorum ama Fenerbahçe’ye büyük maliyeti oldu. Sadece onun değil, geçmişteki federasyonların da oldu. İfade edilen birlik-beraberlik ve bütünlüğü biz sağlarsak, enerjimizi birbirimize değil rekabete, çubuklunun başarısına ve bize yapılan haksızlıklara odaklarsak inanın işimiz çok daha kolay olur. Bugün bu seçimlere karşı gelen kulüpler vardı. Bunu açık açık yapabilenler vardı ve bunlardan biri Fenerbahçe’ydi, biri Beşiktaş’tı. Fenerbahçe ve Beşiktaş camiaları gereken refleksi seçim öncesi taraftarlarıyla Federasyona yürüyüş yapsaydı, sizce aday olabilir miydi? İnsanlar açık açık tepki vermekten çekiniyorlar" açıklamasında bulundu.

Divan3

''Her şeyimizi cımbızla çekiyorlar''

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski yönetime açık açık karşı olduğunu anlatan Koç, "Bodrum’daki toplantımızda miting lafını kullandım. Her şeyimizi cımbızla çekiyorlar. Onun önüne gelirseniz, dedim ki; arkadaşlar bugün bizim günümüz. Yönetim Kurulu üyeleri olarak Bodrum, Kuşadası, Antalya, Ankara, İstanbul ve muhtelif yerlerdeyiz. Çok davet aldık. Aramızda düşündük acaba hep beraber İstanbul’da bir şey mi yapsak bugünde; Fenerbahçe Mitingi. Yani bir taraftar buluşması anlamında söyledim. Tabii her daim yaptıkları gibi cımbızla çekip işi başka noktalara getirdiler. Burada da ne demek istediğimi umarım net bir şekilde ifade edebilmişimdir" dedi.

Başkan Ali Koç, konuşmasını, "Hepinizi sevgi ve saygıyla yönetimim adına kucaklıyorum. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni başkanımızın Yüksek Divan Kurulu’na hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Sarı Lacivert başarılarla bir sezonu hep beraber geçiririz" sözleriyle noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi