Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı.
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Merd’de, sağlıklı ev salçası yapmanın ve saklamanın şartları hakkında bilgiler vererek, “Salça...
Sivas’ın Akıncılar ilçesinde bin bir emekle yetiştirilen salçalık domates ve biber hasadı başladı.
Adana’da vatandaşlar, kırmızı biberleri salça yapmak için mesaiye başladı.
Domates salçası, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Sofralarımızda sıkça yer bulan bu lezzet, yemeklere kattığı aroma ve tat ile damaklarda unutulmaz...
Mutfakta en hoş olmayan durumlardan biri, salçanın küflenmesidir. Ancak daha da endişe verici olan, küf, mantar ve bakterilerin sağlık açısından...
Nefis ve lezzetli salçalarını küf mü yapıyor? Domates ile biber salçalarındaki küften kurtulmak çok kolay. Sadece 1 kaşık yetiyor…
Evinizde salçanın küflenmemesi için öncelikle havayla temasını kesmelisiniz. Bir de sıvı yağ ekleyenler var. Fakat bu yöntem tam size göre…