Altın fiyatları, hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "ABD enflasyon verisi açıklanacak. Acaba enflasyon rakamından sonra ons altın tarafında düşüşler devam edip 1.908 dolar destek seviyesine gerileyecek mi?" sorusunu gündeme getirerek önemli değerlendirmelerde bulundu. Şu anki güncel altın fiyatları da vatandaşlar arasında büyük bir ilgi odağı haline geldi. İşte 14 Kasım 2023 Salı günü çeyrek, ons ve gram altın fiyatlarında son durum.

Bugün, piyasanın en önemli etkisi beklenen ABD tüketici fiyatları enflasyonu saat 16.30'da yayınlanacak. Aylık enflasyonun yüzde 0,1 olarak gerçekleşmesi öngörülürken, yıllık enflasyonun yüzde 3.7'den yüzde 3,3'e gerilemesi bekleniyor.

a2

Altın konusunda uzman bir isim, önceki uyarılarına atıfta bulunarak, "Gram altında 1.830 lira destek seviyesi önemliydi. Bu hafta altın tarafını tamamlamamız gerekiyor!" dedi ve hem gram hem de ons altında bugün satışların gözlendiğini belirtti. Altının ons fiyatındaki beklentisi ise 1.930 dolar güçlü destek seviyesine işaret etti.

ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı bugüne dair, uzman isim şu ifadelerle uyarıda bulundu: "Enflasyon rakamından sonra ons altında düşüşler devam ederse ve 1.908 dolar destek seviyesine gerileyebilir. Ancak bu sorunun cevabını şu an için bilemeyiz, bu yüzden bekleyip görmekte fayda var."

Gram altının güncel durumu 1.790,58 lira alış ve 1.790,80 lira satış, çeyrek altının ise 2.985,00 lira alış ve 3.036,00 lira satış fiyatlarından işlem gördüğü belirtiliyor. Ons altın ise bugün 1.944,25 dolardan alınıp satılıyor.

Kaynak: haber merkezi