Olay, Aksaray'ın Sağlık beldesinde meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, trafik kazalarını azaltmak ve can kayıplarını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ilçe, belde ve köy yollarında denetim ve uygulamalar gerçekleştiriyor.

Ehliyetsiz, plakasız ve kasksız yakalandı, “Görmeyiverin ne olacak” dedi

Sağlık beldesinde gerçekleştirilen uygulamada, A.A. (59) yönetimindeki motosikleti durduran trafik jandarması ekipleri, sürücüyü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirerek motosiklet üzerinde detaylı incelemelerde bulundu. Yapılan sorgulamada sürücünün ehliyetsiz ve kasksız olduğu, motosikletin ise plakasız ve faturasız olduğu belirlendi. Bu durum üzerine cezai işlem uygulamak isteyen trafik jandarması ile sürücü arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Ehliyetsiz, plakasız ve kasksız yakalandı, “Görmeyiverin ne olacak” dedi

Jandarma ekipleri tarafından durdurulan sürücü, görev yapan jandarma ekiplerinden kendisini görmezden gelmelerini talep etti. Öncelikle tavuk almaya gittiğini söyleyen sürücü, daha sonra ise annesine ilaç almaya gittiğini belirterek, uzun süre boyunca jandarmalara hitap etti. "Şu an tavuk almaya gidiyorum, sonra ilaç alıp geri döneceğim. Komutanım, lütfen yapmayın. Görmeyin, ne olacak bir motosiklet için? Beni affedin, annemin ilaçları bitmiş. İlaç götürüyorum. Motorun faturasına ulaşamayız, çok oldu alalı, 2003 yılından beri. Rica ederim, görmezden gelin, affedin. Hiçbir şeye karışmadım, daha çok şükür. Komutanım, lütfen affedin" diyerek jandarmalara çeşitli bahanelerle seslendi.

Jandarma ekipleri, sürücüyü bilgilendirerek yaptıkları uygulamanın amacını anlattı. Motosikleti detaylı bir şekilde incelediklerini ifade eden trafik jandarması, "Motosiklette çalıntı ya da yakalama kaydı olup olmadığını, sürücünün kaskının varlığını kontrol ediyoruz. Kaza bir kere olur, başımıza bir kere gelir ama kaza olduktan sonra önlemin hiçbir anlamı kalmaz. Bu uygulamayı sizin ve tüm vatandaşlarımızın güvenliği için yapıyoruz. Motosikletin hiçbir kaydı yok, plakası da yok" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan detaylı incelemelerin ardından sürücüye çeşitli cezalar uygulandı ve motosikleti trafikten men edildi. Trafik jandarması tarafından kasksız motosiklet kullanmaktan 436 TL, ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 8 bin 190 TL ve plaka tescilsiz motosiklet kullanmaktan 4 bin 64 TL olmak üzere toplamda 12 bin 690 TL para cezası kesildi. Şasi numarası incelenen ve faturası dahi bulunmayan motosiklet, trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka gönderildi.

Kaynak: İHA