Polonya, Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğini artırmak istiyor Polonya, Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğini artırmak istiyor

Gazze'nin kuzeyine insani yardım kutuları taşıyan paraşütlerin açılmayarak bölgede bekleyen insanların üzerine düşmesi sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal'ın yayımladığı yazılı açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularını taşıyan paraşütler açılmadı. Bu durum, kutuların bir grup Filistinlinin üzerine düşmesine neden olarak birçok kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açtı. Basal, ölen ve yaralananların sayısını belirtirken, yardım gönderen uçakların hangi ülkeye ait olduğuna dair herhangi bir bilgi vermedi.

 Olayda da uçakların insani yardım kutularını taşıyan paraşütlerin açılmaması sonucunda 5 Filistinli hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ise son 24 saat içinde 26 kişinin daha hayatını kaybetmesine ve 51 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Son 10 günde gerçekleştirilen saldırılarda ise 439 Filistinli öldü, 720 kişi yaralandı. Can kaybının 34 bin 622'ye, yaralı sayısının ise 77 bin 867'ye yükseldiği belirtildi.

Ayrıca, sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan ölülere ulaşamadığı ve İsrail askerlerinin bu durumu engellediği vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ