CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlık yarışını kazanmasının ardından gazeteci Barış Yarkadaş'ın daha önce dile getirdiği "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözleri tekrar gündeme geldi. Barış Yarkadaş, canlı yayında verdiği sözü yerine getirdiğini açıkladı. Yarkadaş, "Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Aktif gazeteciliği bırakıyorum" dedi. Kendisiyle ilgili tweet atan gazeteci Fatih Altaylı'ya eleştirilerde bulundu. Diğer yandan CHP lideri Özgür Özel, Barış Yarkadaş ile ilgili bir paylaşım yaparak gelişmeyi yorumladı.

Kübra Par'ın TV 100 kanalındaki programında, CHP kurultayıyla ilgili iddialı açıklamalar yapan Barış Yarkadaş, "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" şeklinde iddialı bir ifade kullanmıştı. Par'ın "Çok iddialı oldu" yorumuna karşılık, Yarkadaş da "Vallahi mesleği bırakırım" şeklinde yanıt vermişti.

Kurultayın ardından TV100 kanalında Gürkan Hacır'ın programına katılan Barış Yarkadaş, mesleği bırakıp bırakmayacağı konusunda net bir açıklama yaptı.

Barış Yarkadaş, isim vermeden Fatih Altaylı'yı da eleştirerek şunları söyledi: "Türkiye'de bu tür iddialı laflar her zaman dile getirildi. Dün benimle ilgili tweet atan, ama adımı yazmadığı için adını anmayacağım. Çok ünlü bir gazeteci 2005 yılında dedi ki 'Akşam Gazetesi TMSF'ye olan borçlarını öderse çıkar eşek gibi anırırım' dedi. Akşam Gazetesi, Karamehmet döneminde TMSF'ye olan borcunu ödedi ve belgeleri de gönderdi. Manşet attılar, 'Hadi şimdi eşek gibi anır' dediler. Sonra bu arkadaşımız sözünü tutmadı." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yarkadaş'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yarkadaş'a çağrıda bulunan Özel, "Benim bir başarımın, bir gazetecinin meslek yaşantısına mal olmasını doğru bulmam. Barış Yarkadaş, önceki dönemde parlamentoda birlikte görev yaptığım bir arkadaşımdır. Kendisi geçmiş dönemde karşımda yer almışsa ve gazetecilik sınırlarını aşan yorumlarda bulunmuşsa da ben geçmişten yana bir kırgınlık taşımayacağıma dair delegelerimize ve kamuoyuna söz verdim. Sözüm sözdür. Barış Yarkadaş'ın kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum, bu konuda yarın kendisini arayacağım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ