Yetkililer, Meksikagazeteci Alejandro Martinez'in silahlı kişiler tarafından öldürüldüğünü ve hükümetin atadığı iki korumasının da yaralandığını söyledi. Martinez tarafından işletilen web haber sayfası, ölümünü doğruladı. İnternet sitesi, Meksika'daki polis memurları için en tehlikeli yer olan Celaya'daki toplum haberlerini ve suçları kapsıyordu.

KORUMALAR YARALANDI

Celaya Polis Departmanı, Martinez'in yakındaki bir araçta seyahat eden saldırganlar tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi. Departman, iki korumanın yaralarının tedavi edildiğini belirtti. Ancak sağlık durumlarını tam olarak açıklamadı.

TOPRAK SAVAŞI YÜZÜNDEN

Gazeteci, tehditler aldığını bildirmesinin ardından polis korumasındaydı. Guanajuato'daki savcılar, cinayeti araştırdıklarını söyledi. Guanajuato, Meksika'da en fazla cinayetin işlendiği yerdir. Bu durum büyük ölçüde Jalisco uyuşturucu karteli ile yerel Santa Rosa de Lima çetesi arasındaki yıllardır süren toprak savaşından kaynaklanmaktadır.

DOĞRUDAN HEDEFLER

Bu yıl, yarım milyonluk nüfusa sahip bölgede şimdiye kadar toplam 18 Celaya Polis Memuru vurularak öldürüldü. Bu cinayetlerin çoğunda uyuşturucu çetelerinden şüpheleniliyor. Meksika'da medya çalışanları; yolsuzluk ve uyuşturucu kaçakçıları gibi konuları ele aldıkları için sıklıkla doğrudan hedef alınıyor. Alejandro Martinez'in de kartellerle ilgili haberler yaptığı biliniyordu.
 

Muhabir: Tamer Ayeri