Tuareg ayrılıkçı isyancılar ve El Kaide bağlantılı savaşçılarla günlerce süren çatışmalarda onlarca Malili asker ve Rus Wagner grubuna bağlı paralı askerler öldürüldü. Ukrayna Askeri İstihbarat Sözcüsü Andriy Yusov, geçen hafta isyancılara saldırıları düzenlemek için gerekli bilgilerin verildiğini söyledi.

EGEMENLİĞİN İHLALİ

Mali'nin üst düzey yetkililerinden Albay Abdoulaye Maiga, hükümetin iddiayı duyduğunda şok olduğunu ve Ukrayna'yı, Mali'nin egemenliğini ihlal etmekle suçladığını söyledi.

ASKERLERİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ

Albay Maiga, "Yusov'un yorumları, Ukrayna'nın silahlı terörist gruplar tarafından gerçekleştirilen korkakça ve barbarca saldırıda rol oynadığının itirafıdır. Malili askerlerin ölümüne yol açmıştır" diye konuştu.

DERHAL KESİLDİ

Mali'nin derhal ilişkileri kesme kararı aldığını söyledi. Mali Ordusu, 25 Temmuz'da başlayan ve birkaç gün süren çatışmalarda önemli kayıplar verdiğini geçen hafta kabul etti. Çatışmalar, Cezayir sınırındaki kuzeydoğu kasabası Tinzaouaten yakınlarındaki çölde yaşandı. Tuareg önderliğindeki ayrılıkçılar, 84 Wagner paralı askerini ve 47 Mali askerini öldürdüklerini iddia etti. Mali'nin merkezi hükümeti, on yıldan fazla bir süre önce ayrı bir devlet talebiyle başlayan Tuareg isyanının ardından zor dönemler geçiriyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ