3 takımla temsil edildiğimiz Avrupa'da Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Galatasaray, rakibini deplasmanda 3-2 yenerek, ülke puanımızın artmasını sağladı. Bu galibiyet ülke puanımızın 0.500 puan artmasına sebep oldu. Şimdi gözler Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleriyle oynayacağı maçlara çevrildi. Bu maçlardan da galibiyetle ayrılınması durumunda UEFA ülke puanı sıralamamızdaki yerimiz değişmeyecek ama Belçika'ya bir adım daha yaklaşmış olacağız. O yüzden Fenerbahçe'nin Spartak Trnava ve Beşiktaş'ın Lugano karşısında sahadan galibiyetle ayrılmaları oldukça önemli. İşte ülke puanında son durum ve sıralamadaki yerimiz...

Ne de olsa Avrupa'nın Aslanı! ManU'yu dize getirdi Ne de olsa Avrupa'nın Aslanı! ManU'yu dize getirdi

TÜRKİYE ÜLKE PUANI KAÇ OLDU?

Türkiye'nin ülke puanı Galatasaray'ın Manchester United karşısında aldığı galibiyet ile 34.350 oldu. Bu durum 9. sıradaki yerimizi korumamız sağladı. İskoçya ile arayı açmaya devam ettik. Bizi takip edenlerden biri olan Avusturya'nın temsilcisi Salzburg, Real Sociedad'a kaybetti. 14. sıradaki Danimarka'nın temsilcisi Kopenhag ise Bayern Münih karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İskoçya ve Belçika temsilcileri Salı günü maç oynamadı. 

Tüyosu olan kazanır! 4 Ekim at yarışı tahminleri Tüyosu olan kazanır! 4 Ekim at yarışı tahminleri

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum şu şekilde:

1- İngiltere: 90.303
2- İspanya: 77.604
3- İtalya: 73.641 
4- Almanya: 71.695 
5- Hollanda: 55.950 
6- Fransa: 54.351
7- Portekiz: 49.482
8- Belçika: 39.200
9- TÜRKİYE: 34.350
10- İskoçya: 32.050
11- Avusturya: 30.400
12- İsviçre: 29.975
13- Sırbistan: 27.375
14: Danimarka: 27.200
15: Norveç: 26.875

RAKİPLERİMİZİN MAÇLARI

Bu hafta rakibimiz İskoçya'nın takımlarından Celtic, Şampiyonlar Ligi'nde Lazio'yu konuk edecek. Rangers, Avrupa Ligi'nde Aris Limassol ile deplasmanda karşılaşacak. Aberdeen, UEFA Konferans Ligi'nde sahasında Helsinki'yi ağırlayacak. 

Belçika'nın takımlarından Antwerp, Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk'i konuk edecek. Union SG, Avrupa Ligi'nde Liverpool ile deplasmanda karşılaşacak. Club Brugge, deplasmanda Bodo /Glimt'e konuk olacak. Genk ise deplasmanda Cukaricki ile karşı karşıya gelecek.

THY Euroleague'de heyecan başlıyor THY Euroleague'de heyecan başlıyor

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE PUANI YÜKSELTEBİLİR

Galatasaray dışında ülkemizi Avrupa'da temsil eden Beşiktaş ve Fenerbahçe ise maçlarını Perşembe günü oynayacaklar. Beşiktaş'ın Belçika temsilcisi Lugano karşısında kazanması ve Fenerbahçe'nin de Spartak Trnava karşısında alacağı galibiyet puanımıza büyük katkı sağlayacak. Böylelikle ileriki senelerde Süper Lig'den Şampiyonlar Ligi'ne iki takımın gitmesinin önü açılacak. Şampiyon takımın da direkt olarak gruplardan başlaması sağlanacak. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'ne de takım gönderebileceğiz.

Editör: Orhan Duman