Süper Lig’de şampiyonluk Fenerbahçe’nin Sivasspor galibiyetiyle daha da kızışırken, iki dev ipi göğüslemek için varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar. Sadece saha içi değil, saha dışında da büyük bir rekabet var. Rakiplerinin lehine çalınan veya aleyhine çalınmayan düdükler demeç savaşlarına yol açarken, psikoloijk savaş daha de derinleşiyor.

Fenerbahçe kötü oynadığı maçlarda genelde puan kaybetti, bunda sakatların da etkisi büyük oldu. Galatasaray ise futbolunun tatmin etmediği çoğu maçta usta ve tecrübeli ayaklarıyla sonuca gitmeyi başardı. Buna rağmen yarış at başı devam ediyor.  

AA-20231202-33087297-33087294-SILTAS_YAPI_PENDIKSPOR_GALATASARAY (1)-1

Aslan cephesi bu yarışta kendisini daha avantajlı görüyor. Henüz büyük umutlarla transfer edilen Ndombele, Tete ve Zaha gibi büyük umutlarla transfer edilen yıldızları devreye giremeyen Cimbom’da herkes, “Onların da sırası gelecek” diyor. 

Konuşarak ortamı germek istemediğini söyleyen ve bu yüzden isminin deşifre edilmesini istemeyen Galatasaray yönetimine yakın bir isim, savaşın iyice kızıştığı ortamda, sarı-kırmızılı camiadaki ruh hali hakkında bilgi verdi. Duayen isim, şu ifadeleri kullandı: 

“Yönetici arkadaşlarla sürekli görüşüyorum. Şurası net ki herkes şampiyonluktan emin. Okan Buruk’a herkes güveniyor. Hocanın söylediği bir şey var; asıl büyük silahlarımızı daha devreye sokmadık. Ndombele, Tete ve Zaha’dan bahsediyor. Ndombele toparlayamazsa belki gönderilebilir. Ancak şu kesin ki eğer temposunu bulamazsa yerine ondan daha büyük bir yıldız gelecek. 

Başka transferler de gündeme gelebilir. Paraya kıyılacak, çünkü bu işin şansa bırakılacak bir tarafı kalmadı artık. Fenerbahçe savaş başlattı ve camia şampiyonluğu bu kez gurur meselesi yaptı. Biz bu tip süreçleri iyi yöneten bir kulübüz, şampiyonluk kaçmaz. ”

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK