Galatasaray, ertelenen 3. hafta maçında İstanbulspor deplasmanından 1-0 galip ayrıldı ancak maç sonrası görüntüler tepki çekti. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu' çimlerinin boyanması nedeniyle futbolcuların formaları yeşile boyandı.

Özellikle sarı-kırmızılı futbolcu Lucas Torreira'nın yemyeşil hali, sosyal medyada da çok konuşuldu. Torreira için yeşil canavar 'Hulk' benzetmesi bile yapıldı. 

Maç sonrası açıklama yapan Torreira, "Ligimiz çok mücadeleci ve yüksek kalitede. Son şampiyonuz ve Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz. Zeminin daha iyi olması gerekir. Diğer yandan benim geldiğim yerde de sahalar çok iyi değildir. Girer oynarız. Keyif almaya çalışırız. Taraftarla birlikte maçın keyfini çıkarmaya çalışırız. Bizim için en önemlisi budur." diyerek durumu dile getirmişti.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan açıklama geldi. TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"İstanbulspor A.Ş. ile Galatasaray A.Ş. arasında oynanan 3. hafta erteleme müsabakası esnasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saha bakım konularında eksiklikler ve yetersizlikler gözlenmiştir. Bu olumsuzluklar nedeniyle ilgili firma ile yürütülen saha bakım sözleşmesinin 28 Eylül 2023 tarihi itibariyle feshine karar verilmiştir."

Kaynak: ELİF KIZILÇAY