Galatasaray ile MKE Ankaragücü, Süper Lig tarihinde şimdiye kadar toplamda 102 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda Galatasaray 64 kez galip gelirken, MKE Ankaragücü ise 19 kez galibiyet elde etti. 19 maçta ise bir galip çıkamadı ve berabere sonuçlandı. Galatasaray, bu karşılaşmalarda toplamda 212 gol atarken, MKE Ankaragücü ise 89 golle karşılık verdi.

Geçtiğimiz sezon oynanan maçlarda Galatasaray, rakibini sırasıyla 4-1 ve 2-1'lik skorlarla mağlup etti.

Son 19 resmi maçta mağlup olmayan Galatasaray, son yenilgisini geçtiğimiz sezon Beşiktaş'a deplasmanda karşılaştıkları maçta yaşadı. Bu maçın ardından, Sarı-kırmızılılar Süper Lig'de 12, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere toplam 19 mücadelede galibiyet yüzü görmedi. Bu süre zarfında Galatasaray, 16 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Son 5 Süper Lig maçında Galatasaray, üst üste 5 galibiyet elde etti. Okan Buruk'un öğrencileri, sezonun ilk haftasında Kayserispor ile berabere kaldıktan sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarını kazandı.

Galatasaray'ın Arjantinli oyuncusu Mauro Icardi, bu sezon attığı gollerle takımına önemli katkılar sağlıyor. Bu sezon 11 resmi maçta sahaya çıkan Icardi, Süper Lig'de 7 gol kaydederken, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 3 gol atmayı başardı. 30 yaşındaki futbolcu ayrıca son 13 Süper Lig maçının 11'inde gol atarak etkili performansını sürdürdü. Icardi, 7 golüyle Süper Lig'de gol kralı olma yolunda ilerliyor.

Başakşehir'in mücadelesinde yaşadığı sakatlık sonrası tedavisi devam eden Kazımcan Karataş'ın kadroda yer alamayacağı belirtildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, bugüne kadar toplam 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Buruk'un takımları Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor ve Galatasaray iken, Kafkas ise Karabükspor, Kayserispor ve Ankaragücü'nü çalıştırıyordu. Bu 5 karşılaşmanın sonucunda Okan Buruk'un takımları 2 kez galip gelirken, Tolunay Kafkas'ın ekipleri 1 kez zafer elde etti. Ayrıca 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Yaz transfer döneminde Galatasaray'dan Ankaragücü'ne transfer olan Rumen futbolcu Olimpiu Morutan, eğer sahada yer alırsa, ilk defa sarı-kırmızılılara karşı mücadele edecek.

Galatasaray ile MKE Ankaragücü arasındaki karşılaşmanın hakemi, Volkan Bayarslan olacak. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Turgut Doman olacak.

Kaynak: iha