Her zaman sahada çok fazla koşmaya çalıştığını belirten Fred, “Benim oyunum bu, takımıma yardım edebilmek için her zaman sahada çok fazla koşmaya çalışıyorum. Yorulmamaya çalışıyorum. Sahada basmadık santimetre bırakmak istemiyorum. Her zaman takımıma yardım etmek istiyorum o yüzden oynadığım her maçta elimden gelenin en iyisini yapmayı, yüzde 100’ümü vermeye çalışıyorum. Orta saha olarak hem savunma hem atak arası bağlantı oyuncusu olmaya çalışıyorum.Benim için en önemlisi takımımın sahadan galip ayrılması” dedi. 

HEM OFANSİF ANLAMDA HEM DEFANSİF ANLAMDA ÇOK İYİ İŞ ÇIKARIYORUZ

Defansif anlamda da şu ana kadar çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum az gol yiyoruz aynı zamanda ofansif anlamda da çok gol atıyoruz demek ki işimizi iyi yapıyoruz. Umarım bu şekilde devam ederiz ben de takımıma yardım ederim çünkü günün sonunda hepimiz F.Bahçe’nin kazanması için uğraşıyoruz.

GÜNÜMÜZ FUTBOLUNDA OYUNUN İKİ YÖNÜNÜ DE ÇOK İYİ OYNAMANIZ GEREKİYOR

Eskiden bazı oyuncular atak yaparken bazı oyuncular savunma yapıyordu. Ama günümüz futbolunda oyunun 2 yönünde çok iyi oynamanız gerekiyor ki ben de box to box tabir edilen bir oyuncuyum dolayısıyla takımıma hem atakta hem savunmada yardım etmem gerekiyor ki bunu da yaptığımı düşünüyorum. En azından takımıma yardım etmeye çalışıyorum. Takım olarak işimizi iyi bir şekilde yürütüyoruz. Henüz gol atamadım ama çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdürdüğümüz için inanıyorum ki gol attığım zaman da gelecek. Bizim için en önemli şey takımın kazanarak yola devam etmesi. Bu yüzden takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ben de onlara yardım etmeye çalışıyorum bu sene ki en önemli hedefimiz olan lig şampiyonluğuna ulaşabilmek.

GOL ATTIN SAYILMADI : MAALESEF 

F.BAHÇE’DE OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Ben Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. Burası çok büyük bir kulüp burada olmak harika hissettiriyor bana ama gittiğim her yerde mutlu oldum bana Shakhtar da pek çok başarı elde ettim o ülkede yaşamaktan da çok keyif aldım. Milli takım formasın giymek bizler için her zaman büyük gurur harika. Biz tabiki orda da kupalar kazanmak isterdim. Manchester’da da çok güzel arkadaşlıklar elde ettim güzel başarılar elde ettim. Gittiğim her yerde mutlu oldum. Buraya geldiğim ilk andan itibaren kendimi çok mutlu hissediyorum. Umarım uzun süreler burada kalırım ve başarılar elde ederim.

FUTSAL OYNAMAM 2 AYAĞIMI KULLANMAMI GELİŞTİRMEMDE ÇOK YARDIMCI OLDU

Gençken çok fazla futsal oynama fırsatı buldum. Futsal da bu anlamda gelişmemde çok yardımcı oldu 2 ayağımı kullanabilmemde. Hem dedem hem babam bana 2 ayak kullanmanın kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlatırdı futbolda. Ben de bunun üzerine düşüp çalışmaya özen gösterdim. 2 ayağımı da kullanabiliyorum sağ ayağımı da baskın bir şekilde kullanabiliyorum. Bu da saha içinde işimi kolaylaştırıyor çünkü orta sahada oynadığım için 2 yöne de kolaylıkla dönmemi sağlayabiliyor. Her anlamda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

SIRTIM KALEYE DÖNÜK OYNAMAYI ÇOK TERCİH ETMİYORUM

Daha baskın ayağım sol ayağım tabi ki…Maç içindeki anda rakibin pozisyonu, takım arkadaşlarımın pozisyonu da çok önemli tabi ki. Topu almadan önce takım arkadaşlarımın nasıl pozisyon aldığına da bakmaya çalışıyorum. Zaman zaman tekte dönmek, kilit bir pas atabilmek için çok önemli olabiliyor zaman zaman...Normalde aslında güçlü bir vücudum olmadığı için sırtım kaleye dönük oynamayı çok tercih etmiyorum. Şunu yapmaya çalışıyorum, top sizde mesela, rakip arkamda, ben önce vücudumu açıyorum ki kaleyi önüme alarak topu önüme alayım..Çünkü sırtım dönükken rakibin şansı artıyor. Vücudumu açarak topu aldığımda top sürebilirim şut çekebilirim pas atabilirim. Pas verip yer değiştirdiğimde savunma yapan oyuncuyu peşimde çok koşturmuş oluyorum. Topla ne kadar kaliteli oynayabilirseniz rakibi o kadar koşturma imkanı bulursunuz.

İSMAİL HARİKA BİR GELİŞİM GÖSTEREN OYUNCU

Kariyerimde her zaman çok iyi takım arkadaşlarım oldu bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. İsmail ile birlikte oynuyoruz. Kendisi harika bir gelişim gösteren oyuncu. Önü çok açık. Her gün kendini geliştiriyor. Çok fazla şey öğreniyor. Birlikte de sahada çok fazla konuşmaya çalışıyoruz. Büyük bir gelişim sergilediğini gösteriyor. Umarım bu şekilde devam eder ve potansiyelini yukarı çeker. Harika oyuncular var takımımızda. Orta saha pozisyonunda da Crespo oynadığında keza zaman zaman oynuyoruz. Kim oynarsa oynasın bizlerin hepimizin hedefi Fenerbahçe’nin kazanmasına yardım etmek.

TİYATRO İZLEMEYİ SEVERİM

Annem çok küçükken beni tiyatro kursuna yazdırmış. Tiyatro kursuna gitmek çok hoşuma gitmişti. Brezilya’ya gittiğimde vaktim varsa tiyatro izlemeyi de severim tiyatroya giderim ama en çok futboldan keyif aldım. Futboldan aldığım keyfe yöneldim ve şu anda olduğum yerdeyim. Eğer futbola yönelmemiş olsaydım aktör olur muydum bilmiyorum ama futbola merak sardığım için buradayım.

DEDEME ÇOK BÜYÜK HAYRANLIK DUYUYORDUM

Dedem annemin babası benim için çok önemli. Bütün aile bireylerim benim için çok önemli. Her zaman bana çok destek oluyorlar ama dedem beni her zaman antrenmana götürürdü, her zaman çok desteklerdi, malesef profesyonel olarak oynadığımı göremedi. Ona çok büyük hayranlık duyuyordum, onun desteğini hiçbir zaman göz ardı edemem. 

FUTBOLA YENİ BAŞLAYANLARA TAVSİYELER

Futbola yeni başlayanlar için söylüyorum, asla kolay değil profesyonel seviyeye ulaşmak. Çok fazla şeyden geçmeniz gerekiyor ama her zaman kafanızı dik tutmalısınız, mütevazi olmayı hiç bırakmamanız gerekiyor çok çalışmamanız gerekiyor pes etmemeniz gerekiyor rüyalarınızdan vazgeçmemeniz gerekiyor çünkü hayatta 1 kapı kapandığı zaman başka kapılar açılıyor. O yüzden illa yolun sonunda her şey güzel olacaktır. Çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyip pes etmemeleri gerektiğini söylemek istiyorum.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN 'EN' LERİ

  • Sağ ayak? – Mert Hakan
  • Sol ayak? -  Szymanski
  • Hız – Joshua King
  • Güç – Becao
  • Teknik – Ryan ya da İrfan
  • Şut – Dzeko
  • Driplling – Ryan
  • Liderlik – Dzeko ya da Tadic
  • Pas Ustası – Kendimi koymayayım. Hadi ben ben…
  • Çalışkan – Herkes!
  • Szymanski – Zeki
  • Mert Hakan Yandaş – İyi şut çeken
  • Tadic – Zeki
  • Dzeko – Golcü
  • Crespo – Sahada çok iyi pozisyon alıyor
  • İsmail Yüksek – Karınca çünkü sahanın her yerinde ve çok çalışkan.
  • İsmail Kartal – Patron
Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ