Bir donanma devriye botuna, Fransa'nın kuzeyindeki Boulogne-sur-Mer açıklarında göçmenlerin denize düştüğü bilgisi ulaştı. Yetkililer, "baygın" halde bulunan dört kişinin kurtarılamadığını, 63 insanın ise oradan çıkarıldığını belirtti.

ZORLU KOŞULLARDA

Sahil Güvenlik güçlerinden alınan ilk bilgilere göre; kurtarma çalışmalarına bir helikopter ve bir balıkçı teknesi de destek verdi. Son derece zorlu koşullar içinde yetkililer ellerinden geleni yaptı.

Fransa'da bir plaja bakan bir Fransız polis memurunun dosya fotoğrafı

13 BİNDEN FAZLA KİŞİ

Bu yıl şu ana kadar 13 binden fazla kişi Manş Denizi'ni geçti. 18 Haziran'da 15 küçük tekneyle 882 kişi Manş Denizi'ni geçerek yılın şimdiye kadarki rekoru kırdı! İçişleri Bakanlığı verilerine göre; bu yolculuk, Ekim 2022'den bu yana tek bir günde kaydedilen en yüksek sayı oldu.

AZALACAĞINI UMUYOR

İçişleri Bakanlığı rakamlarına göre; pazartesi ve salı günü 484 göçmen Manş Denizi'ni geçti. İngiltere ise göçmen akınını çözmek için çeşitli planlar yapıyor. İçişleri Bakanı Yvette Cooper, İngiltere'nin yeni Sınır Güvenlik Komutanlığı'nın liderini birkaç hafta içinde atayacağını söyledi. Hükümet, yeni yapının Manş Denizi'ndeki küçük tekne geçişlerini azaltacağını umuyor.

Muhabir: Eraycan Erginbaş