Diyarbakır'da 1960 yılından beri paça çorba hizmeti veren işletme, kış aylarında paça çorbasının tüketimini yüzde 100'e çıkararak Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline getirdi.

Kelle paçanın, içindeki beyin, sarımsak, parça et, sakatat ve kemik suyuyla birleşerek, çocukların gelişimine, kırık ve çıkıkların tedavisine, soğuk algınlığına ve vücut direncine iyi geldiğine inanılıyor.

Üçüncü kuşak işletme sahibi Hakan Onur, dededen gelen lezzetli tarifleri müşterilere sunduklarını belirterek, paça çorbasının antibiyotik görevi gördüğünü ve kışın günlük ortalama 500 tabak satış yaptıklarını ifade etti.

Müşterilerden Ramazan Çokur, kelle paçanın soğuk algınlığı ve bağışıklık sistemi için olmazsa olmaz yiyeceklerden biri olduğunu söyleyerek, "Bu üçlü benim vazgeçilmezimdir" dedi.