Aksaray'ın coğrafi işaret belgesiyle tescillenen tahinli pidesi, bu Ramazan ayında da iftar ve sahur sofralarını süslemeye devam ediyor. İftara yakın saatlerde hazırlanan ve odun ateşinde pişirilen taze tahinli pideyi elde etmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor.

Fırınlarda oluşan kalabalıkta, taze tahinli pideyi alabilmek için dakikalarca bekleyen vatandaşlar, her 20 dakikada bir fırından çıkan 2 farklı çeşit tahinli pideleri tercih ediyor. Bu yıl 80 lira fiyatla satılan sade ve şekerli tahinli pide arasında en çok tercih edilen çeşit sade oluyor.

Ramazan ayıyla özdeşleşen tahinli pide, yoğun talebe göre üretilirken, ustalar özel olarak cevizli ve üzümlü tahinli siparişlere de taze olarak hazırlık yapıyor. Satışlar öğle saatlerinde başlıyor ve iftar vaktine kadar kesintisiz devam ediyor.

Tahinli pide ustası Şenol Şen, Ramazan ayında vatandaşların tahinli pideye olan özlemine dikkat çekerek, "Sade ve şekerli olmak üzere iki çeşit tahinli pide üretiyoruz. Vatandaşlarımız genellikle sadeyi tercih ediyor. Bu yıl şekerli tahinliye de oldukça talep var, ancak sade daha çok satılıyor. Tahinlilerimizi odun ateşinde pişiriyoruz ve insanlarımız memnun kalıyor. Yoğunluk genellikle saat 14.00'te başlıyor ve iftar vaktine kadar devam ediyor.

Uzun kuyruklar oluşabiliyor. İnsanlarımız tahinli pideye olan özlemleriyle tüketiyorlar. Tahinlimiz üç aşamadan geçiyor. Hamur kesiliyor, ustalarımız yapımını tamamlıyor ve dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra tahine basılıyor ve tekrar dinlenmeye alınıyor.

Dinlendikten sonra fırına veriliyor. Ustamız pişiriyor ve hazır hale getiriyor. Odun ateşinde en az 20 dakika pişirilmesi gerekiyor" diye açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar, coğrafi işaret belgeli tahinli pideye olan özlemlerini dile getirerek, satın alabilmek için kuyrukta beklediklerini ifade etti.

Bekledikleri sıraya değdiğini belirten vatandaşların tercihi genellikle sade tahinli pideden yana oluyor.