Fırından çıkardığı tencereye karpuz seçer gibi eliyle peşpeşe vuran tecrübeli aşçı, "Aman Allah'ım" diye seslenip açılışı yapıyor. O anlarda yaşadığı mutluluğun görüntülerini sabah erkenden sosyal medyada paylaşarak keşkeğin hazır olduğunu müşterilerine duyuruyor.

"Piştiğini o şekilde anlıyorum"
Keşkeğin yapılışında buğday, nohut ve et kullanıldığını belirten 44 yaşındaki Lütfi Kol, fırına sürdükten sonra gece boyunca piştiğini ifade ediyor. "Açarken tık tık tık" diye peşpeşe tencereye vurduğunu ve bu sesin piştiğini anladığını söylüyor. Mesleğine aşık olduğunu dile getiren Kol, hazır olduğunda keşkeğin görüntülerini sosyal medyada paylaşıyor. Şehir merkezindeki restorana gelen müşteriler ise sıcak keşkeğin tadını çıkarıyor.

"Ustamız keşkeği karpuz seçer gibi hazırlıyor"
Yıllardır çılgın ustanın yemeklerini yiyen esnaf Ali Çapkın, "Ustamız keşkeği karpuz seçer gibi hazırlıyor. Bir nevi yemekle konuşuyor.

Sanki lezzet katıyor. Ellerine sağlık" diyor. Kol'un yerli ve yabancı müşterileriyle iyi diyalog kurduğunu belirten Çapkın, "Turistlerin dilini bilmemesine rağmen sempatik olduğu için iletişime geçebiliyor. Onlarla vücut diliyle anlaşabiliyor. O bizim çılgın ustamız. Kendisini ve yemeklerini seviyoruz" diyor.

"Yemeğe sevgisini de katıyor"
Keşkeğin yörede düğünlerde ve toplu organizasyonlarda vazgeçilmez bir yemek olduğunu hatırlatan İbrahim Arslan, "Keşkeğe tadını veren ettir.

Çılgın ustamız da tam ayarında yapıyor. Etini, malzemelerini bol hazırlıyor. Sevgisini de katınca ortaya güzel bir yemek çıkıyor. Ellerine sağlık" diyor.